Prim-planVești

Protest show. Directoarea a chemat jandarmii de frica părinților

Peste 40 de părinți au participat de la 16.00 la un protest legat de tergiversarea de nouă ani a proiectului unui liceu Waldorf în cadrul Școlii gimnaziale Nicolae Bălcescu. Directoarea Nagy Ibolya a parcat mașina în fața școlii cu mult timp înainte, iar când a văzut pe fereastră mulțimea cu pancarde a sunat la 112. Cinci jandarmi au venit imediat cu o mașină specială pentru a amenda și eventual dispersa protestatarii.

Citeste si

În paralel, la ora 16.15, a început ședința Consiliului de Administrație pe tema liceului Waldorf, o nouă încercare a directoarei de a nu depune documentele pentru acreditare în termenul de 13 octombrie. Același subiect a fost abordat la ședința CA din 13 septembrie, când s-a decis înființarea nivelului liceal în acest sistem alternativ. Potrivit organizatorilor protestului, șefa școlii încearcă să schimbe votul printr-o nouă abordare.

Jandarmii încă așteaptă terminarea ședinței pentru a amenda organizatorul. Vom reveni, dar până atunci puteți să vedeți întreaga poveste în două episoade ale interviului cu Minodora Băltățanu, președintele Asociației File din Poveste Waldorf.

Update: Nimeni nu a fost amendat direct, dar mai există și posibilitatea să vină sancțiunea prin poștă. Între timp, directoarea Nagy a susținut că nu sunt îndeplinite condițiile și nu vrea să respecte deciza CA de a solicita autorităților autorizarea. Președintele asociației organizatoare a protestului a afirmat că așteaptă răspunsul de la Ministerul Educației pentru demersul unde directoarea se opune din toate puterile. Astfel, ședința convocată pentru votarea încă o dată a propunerii Waldorf a fost doar pentru un război intern, dar nu s-a stabilit nimic clar.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button