back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
Prim-planProtest show. Directoarea a chemat jandarmii de frica părinților

Protest show. Directoarea a chemat jandarmii de frica părinților

Data:

Peste 40 de părinți au participat de la 16.00 la un protest legat de tergiversarea de nouă ani a proiectului unui liceu Waldorf în cadrul Școlii gimnaziale Nicolae Bălcescu. Directoarea Nagy Ibolya a parcat mașina în fața școlii cu mult timp înainte, iar când a văzut pe fereastră mulțimea cu pancarde a sunat la 112. Cinci jandarmi au venit imediat cu o mașină specială pentru a amenda și eventual dispersa protestatarii.

În paralel, la ora 16.15, a început ședința Consiliului de Administrație pe tema liceului Waldorf, o nouă încercare a directoarei de a nu depune documentele pentru acreditare în termenul de 13 octombrie. Același subiect a fost abordat la ședința CA din 13 septembrie, când s-a decis înființarea nivelului liceal în acest sistem alternativ. Potrivit organizatorilor protestului, șefa școlii încearcă să schimbe votul printr-o nouă abordare.

Jandarmii încă așteaptă terminarea ședinței pentru a amenda organizatorul. Vom reveni, dar până atunci puteți să vedeți întreaga poveste în două episoade ale interviului cu Minodora Băltățanu, președintele Asociației File din Poveste Waldorf.

Update: Nimeni nu a fost amendat direct, dar mai există și posibilitatea să vină sancțiunea prin poștă. Între timp, directoarea Nagy a susținut că nu sunt îndeplinite condițiile și nu vrea să respecte deciza CA de a solicita autorităților autorizarea. Președintele asociației organizatoare a protestului a afirmat că așteaptă răspunsul de la Ministerul Educației pentru demersul unde directoarea se opune din toate puterile. Astfel, ședința convocată pentru votarea încă o dată a propunerii Waldorf a fost doar pentru un război intern, dar nu s-a stabilit nimic clar.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...