Prim-planVești

Prelungirea stării de alertă și noi măsuri de combaterea pandemiei

FFP2 devine masca obligatorie

Din nou, purtarea măștii de protecție în toate spațiile va fi obligatorie, iar modelul stabilit de autorități trebuie să fie doar tip medical sau FFP2. Decizia a fost luată astăzi de Comitetul pentru Situații de Urgență, care a stabilit prelungirea stării de alertă și restricțiile care vor fi în vigoare în contextul valului 5 al pandemiei.

 

Citeste si
Decizia CNU vizează prelungirea stării de alertă în România pentru alte 30 de zile, începând cu 8 ianuarie. Noile măsuri decise de CNSU urmează să fie aprobate prin hotărâre de guvern.
Magazinele și restaurantele pot rămâne în continuare deschise până la ora 22.00.
Au fost stabilite limitări pentru activitatea restaurantelor, pentru spectacole sau evenimente sportive, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

CNSU propune ca, „pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate”.

Reprezentanții Grupului de comunicare strategică mai susțin că testarea săptămânală a angajaților va fi obligatorie doar în instituțiile care gestionează infrastructura critică, nefiind vorba despre școli, poliție sau IGSU.
Notă: Documentul se întinde pe aproape 8000 de caractere, 25 de pagini, mai exact. Nu a fost stabilită încă o modalitate ca acesta să fie transmis în zonele rurale, unde populația nu prea stă să citească romane guvernamentale.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button