Vești

Inițiativă: Târgmureșenii să propună cum să fie cheltuiți banii

Startul a fost dat astăzi

Într-un comunicat de presă, Primăria Târgu Mureș anunță o inițiativă interesantă. Lăsăm textul oficial, dar este indicat să citiți și care sunt condițiile de depunerea proiectelor. Ideea este de a pune cetățenii la muncă în folosul comunității. Gratuit. Nu știm câtă lume se va înghesui pentru a presta fără remunerație, dar toți avem idei și parcă ar fi păcat să rămână un vis.

Citeste si

Comunicatul

Din 3 ianuarie târgumureșenii pot veni cu propuneri de cheltuire a banilor publici!

Primăria Municipiului Târgu Mureș lansează, începând de astăzi, platforma https://bugetareparticipativa.tirgumures.ro/  ce oferă târgumureșenilor posibilitatea să se implice activ și direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Astfel, în perioada 3 ianuarie – 22 ianuarie, toți cei care doresc pot depune proiecte pe următoarele axe:

  1. Alei, trotuare și zone pietonale
  2. Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației
  3. Spații verzi și locuri de joacă
  4. Amenajare spații publice (mobilier urban, iluminat public, etc.)
  5. Infrastructură educațională și culturală
  6. Orașul digital

Analiza proiectelor depuse se va face în perioada 24 ianuarie – 13 februarie, urmând ca în perioada următoare acestea să fie supuse votului publicului.  Votul va avea loc în două etape distincte, iar acţiunile necesare pentru implementarea proiectelor care au obținut cel mai mare număr de voturi vor fi cuprinse în bugetul Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

Este pentru prima dată când municipalitatea își dorește și reușeste să devină un partener activ și direct în relația cu contribuabilul, prin încurajarea transparenței cheltuirii banului public și susținerea ideilor societății civile în luarea deciziilor care privesc îmbunătăţirea calităţii vieţii din oraşul nostru, în definirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local.

Pentru toate detaliile privind modalitățile de depunere a proiectelor și alte infomații de interes, vă rugăm să accesați următorul link: https://bugetareparticipativa.tirgumures.ro/ .

Pagina este disponibilă, în prezent, doar în limba română.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button