back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
Prim-planDoi ani de demență mondială. Reflexele dictaturii în cazurile Macron și Novak...

Doi ani de demență mondială. Reflexele dictaturii în cazurile Macron și Novak Djokovic

Data:

M-am uitat cum un om căzut era bătut cu bestialitate de polițiști privați, iar un câine lup îl mușca, fiind vinovat că a protestat pentru libertate. În Olanda. Și n-a fost singurul agresat. Apoi a venit știrea cu Nole, de care australienii și-au bătut joc 12 ore. Cum am ajuns să trăim în această demență mondială doi ani? 

În decembrie 2019, am citit știrea despre epidemia din China și mă gândeam ca tot omul că sper să nu ajungă la noi, că și-așa suntem praf la capitolul spitale. Ne-au liniștit oficialii internaționali de la OMS la Trump, apoi au venit păcălicii politici de la noi cu afirmații imbecile, cum că am fi blindați și e o banală răceală. Nu recapitulez demența cu izoletele, măștile, mănușile, spirtul și panica alimentară. Altceva e important: în martie 2020 a fost primul pas al guvernelor pentru anularea drepturilor și libertăților individului. Oriunde pe glob, atunci când s-a anunțat starea de urgență. Încet, ca un pitbull, puterea politică ne-a prins tot mai mult în dinți și ne-a arătat zi de zi mii de știri cu nenorocirile. A impus psihoza și au menținut-o. Apoi tot ea a venit cu salvarea: am făcut un vaccin în șase luni și e bun. Apoi alte vaccinuri.

Aici însă a intervenit liberul arbitru. Unii au avut încredere în oficialități, alții nu. Mai exact, cei suspicioși s-au întrebat cât de eficient este și ce reacții adverse are. Acum știm că doar în câteva zile au murit aproape 11.000 de persoane în SUA după ce s-au vaccinat. Mai știm că mii au murit în Europa, iar sute de mii au avut reacții adverse. Știm că noile mutații au trecut peste vaccin, iar acum țările care au sperat la imunitatea de turmă au sute de mii de cazuri noi zilnice, cu toate procentele de 80% de vaccinare. Mor mai puțini, zic apărătorii medicinii pe fugă. E adevărat, dar știe cineva care sunt urmările trecerii prin boală? Atunci va fi groaznic, pentru că mulți se resimt. Și va fi mai rău? Nici producătorii unui vaccin experimental nu știu. (În fotografie este o doamnă din Germania care își plimba cățelul, dar nu avea mască. Opt polițiști au sărit pe ea să o încătușeze.)

Așadar, asistăm la un genocid la nivel mondial, unde cei așa-zis imunizați se îmbolnăvesc și mor. Nu toți, evident. Cifra nici nu contează, că nimeni nu s-a dus să fie înțepat pentru a trece prin traumele din spitalele și apoi suferința post-vindecare, darămite să moară. Orice producător din lume de orice ar fi ajuns instant după gratii dacă ar fi avut atâția morți din cauza a ceea ce a vândut. În cazul vaccinului nu, pentru că nimeni nu i-a forțat pe oameni, ci ei au sperat, iar alții au fost șantajați cu locul de muncă și libertatea de circulație.

Partea cu adevărat dificială vine acum: trecerea de la un pașaport verde inofensiv inițial la pașaportul sanitar, de parcă un cod QR te-ar proteja de vreun virus. Și guvernele încearcă să-l facă obligatoriu. Carta europeană a drepturilor omului interzice asta, la fel și Tratatul de la Nurenberg. Ursula van diktator n-are nicio treabă cu legea și tratatele. Are de făcut pe agentul de vânzări Pfizer. Și insistă. Exasperați, oamenii au ieșit în stradă. Și-au luat bătaie de la polițiști. Ultima grozăvie s-a petrecut în Olanda. Liberte a rămas o simplă lozincă. O demontrează și președintele Macron, care a spus că francezii nevaccinați nu mai sunt cetățeni și vor fi tratați ca atare. Limbajul său a fost catalogat de numeroși politicieni nedemn și iresponsabil. Lui Macron nu-i pasă. Visează la al doilea mandat. Între timp, aflăm că Novak Djokovic a fost tratat ca un infractor de autoritățile din Australia, care l-au ținut 12 ore într-o cameră, fără acces la telefon, apoi i-au refuzat viza. Lucru care se putea petrece în 30 de minute maximum. Guvernul australian a vrut însă să arate că are mușchi și și-a bătut joc de-un campion. Ultimele date sunt reflexele subțiri ale dictaturii care ne paște. Una tot mai dură.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...