back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
Prim-planPeste 5000 de persoane la concertul de pe stadion (video)

Peste 5000 de persoane la concertul de pe stadion (video)

Data:

O organizație nonguvernamentală a organizat un concert electoral pentru Dorin Florea, candidat la Primăria Târgu Mureș, și Claudiu Maior, candidat PSD la Consiliul Local Târgu Mureș. Prezentat de Cătălin Măruță, evenimentul a adus pe scenă trei artiste: Andra, Misha Miller și Janicsák Veca. Show-ul ar fi trebuit să aibă loc în Parcarea Stadionului Transil, dar organizatorii și-au dat seama dimineață că mulțimea n-ar avea loc, așa că evenimentul s-a mutat pe stadion. Galeria foto-video este mai jos.

Surprize-surprize

Mărturisesc că nu-mi plac concertele cu un public prea mare și mai ales cele electorale, dar uneori meseria te aduce în mijlocul mulțimii. Înghesuială, isteria și discursurile laudative mă irită, iar în proporție de 99% am plecat din primele minute sau după primele melodii. De data asta, n-am avut încotro, pentru că onor candidații erau în interiorul stadionului, la o masă cu artiștii, unde m-am strecurat datorită colaborării cu M9 tv, partener media, iar acolo i-am întâlnit pe artiști și politicieni: Dumitrița Gliga (șefa PSD Mureș), ex-parlamentarul Horea Soporan, Claudiu Maior și Dorin Florea (cu care am făcut poza pentru colecția cu candidați, despre care voi reveni după ce o completez cu încă trei potențiali edili).

Prima surpriză. Nu s-a dat pomană electorală, gen apă, sandwich sau vreo sacoșă cu ceva. A doua surpriză. Cel puțin jumătate dintre participanți nu votează pentru că sunt minori. A treia surpriză. Dorin Florea n-a urcat pe scenă să aștepte uralele mulțimii. A patra surpriză. N-au fost câteva sute de amețiți, cum prognozau academic internauții cu alte simpatii politice, ci peste 5000 de persoane, care chiar s-au bucurat de spectacol, fiind forțați de prezentator să aplaude o singură dată: pe soția sa, Andra. Organizatorul a estimat că au fost circa 8000 de persoane, iar surse din jandarmerie vorbeau de 9-11.000.  A cincea surpriză. Niciun alt candidat la primărie n-a fost inspirat să se infiltreze în mulțime, pentru a fi văzut, dar și pentru a lăsa impresia că nu-i pasă de concertul electoral, ci chiar e vreun fan. A șasea surpriză și ultima: vrem, nu vrem, evenimentul a fost un succes. Lucru confirmat și de jandarmii care ne-au declarat de dimineață că n-a fost niciun incident, chiar dacă la un moment dat spectatorii au vrut să urce pe trepetele stadionului, dar au fost îndepărtați.

În aplauze, Andra a urcat pe scenă și a început show-ul. Moment extraordinar să plec. Artista are o voce extraordinară și melodii pe placul mulțimii, probabil, dar tot de la prima piesă am plecat de la Madona, așa că sper să fiu iertat că n-am stat până la capăt să văd dacă onor candidații vor urca pe scenă să se bucure de baia de mulțime. Am aflat însă că n-au urcat pe scenă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...