back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
Prim-planCăminul cultural atipic (video)

Căminul cultural atipic (video)

Data:

La distanță de 25 de lei de Târgu Mureș, cât costă taxiul până acolo, într-o comună aruncată peste Mureș, un cămin cultural atipic animă localitatea adormită. Un investitor la fel de atipic s-a gândit să cumpere o clădire, pe care să o transforme într-un cămin cultural, unde artiștii să aibă back stage, masă și cazare. Să le fie comod. Se întâmplă și alte activități acolo, dar povestea cu căminul m-a mirat.

Ieri, pe când discutam cu Dan Mașca, președintele POL și candidatul fără șanse la șefia Consiliului Județean Mureș, mi-a spus dintr-o dată: vii diseară la concertul Iarba Fiarelor? Eu n-am auzit de formația bistrițeană, dar m-a lovit cu alt artist care cânta în deschidere: Florin Mîndru. Un om minunat cu o voce foarte bună, care a rămas în scaun cu rotile, în urma unui accident. N-a renunțat însă la vocația sa. Și te mai surprinde la el umorul colosal.

Așa am aflat de căminul cultural privat pus la cale de Republic Hub, firma lui Dan Mașca, în comuna Sântana de Mureș. El mi-a prezentat întregul complex, mi-a zis ce cheltuieli imense a avut, pentru că vânzătorul clădirii nu i-a spus despre vicii (evident), cum a ascultat de opiniile tuturor artiștilor invitați care-i sugerau să mai investească pentru lumini, sonorizare și altele. În paralel, prietenii și cei din firmă (pare totuna, ca o mare familie) au pregătit ceva gulas neobișnuit cu fasole pentru uriași, grătare cu mici și ceafă de porc, dar și mâncare pentru cei care țin post. Iar frații Pintea (masteri șerifi) au pus pe masă ca desert cozonaci (tekercs, de fapt) cu mac și nucă făcuți de mama lor (săru’mâna, doamnă, că așa ceva doar în rai se servește, sper).

Încet-încet, au apărut spectatorii, unii s-au așezat la masă și s-au bucurat de produsele născute în bucătăria externă, iar alții au socializat cum vedeți în poze, apoi artiștii au repetat cu gândul la papa bun și a urcat pe scenă Florin Mîndru. Au curs aplauzele ca o ploaie de vară, iar căminul cultural privat a prins aripi. O investiție care se va amortiza în 50 de ani (dacă lucrurile nu se schimbă), dar care arată că nu orice ban aparent aruncat este degeaba. Aduce bucurie. Și cred că toți ne-o dorim. Doar dacă știm.

Notă: Pare publicitate plătită, dar nu este, iar Dan Mașca este singurul politician cu care m-am contrat cel mai mult din Târgu Mureș, dar mereu e o dezbatere civilizată și mai ales acceptată, spre deosebire de alte personaje.

Orice investitor serios va fi prezentat pe Ceasul Cetății, dacă a realizat ceva bun. În cei 15 ani de când conduc site-uri, n-am scris niciun articol publicitar pe bani, pentru că recomand DOAR dacă-mi place ceva. Și e gratuit. Da, știu că alții iau bani sau altceva, dar nu ei contează. De aceea, Ceasul Cetății nu va face advertoriale (pot apărea cele cu P, adică neasumate de redacție, ci scrise de clienți), ci va publica știri de interes pentru comunitate, investigații, reportaje și opinii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...