Prim-planVești

Oficial, cazul elevului cu autism e îngropat. Ce spune Inspectoratul Școlar Mureș

La solicitarea Ceasul Cetății, conducerea Școlii Gimnaziale Dacia ne-a transmis ce decizie a fost luată în cazul elevului cu autism despre care am scris un serial. Reamintim pe scurt că părinții au reclamat că băiatul de 7 ani este agresat constant de colegi, iar învățătoarea Elena Toma chiar i-a instigat când a dat vina pe el pentru anularea unei excursii. Inspectoratul Școlar Mureș s-a implicat și a recomandat o comisie de anchetă. Potrivit surselor noastre, Consiliul de Administrație al școlii ar fi decis că nu este cazul, iar aici se află articolul de pe 22 iulie.

Decizia: nu este cazul să…

Răspunsul primit confirmă informațiile pe surse. Potrivit mesajului din captură, conducerea școlii a demarat cercetarea preliminară, iar aspectele constatate au convins Consiliul de Administrație să nu constituie comisia de disciplină. Așadar, cazul a fost închis. Între timp, învățătoarea acuzată s-a pensionat, așa cum declara recent directoarea. În orice situație, nu mai poate fi sancționată.

Legat de această hotărâre, Ceasul Cetății a solicitat o reacție de la Inspectoratul Școlar Mureș, care ne-a răspuns tot astăzi. ”Inspectoratul nu poate contesta și nici interpreta, ci doar părțile implicate, ne-a declarat Sabin Pașcan, inspectorul general.

Foto generică

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button