Vești

O veste bună: certificatele fiscale se pot obține online

Un pas nou spre digitalizare, așa a catalogat primarul Soós Zoltán obținerea online a certificatului fiscal. Detalii în comunicatul instituției.

Citeste si

„Direcția impozite și taxe locale Târgu Mureș pune la dispoziția contribuabililor serviciile online care pot fi accesate pe site-ul www.tirgumures.ro. Aceste servicii au fost dezvoltate în scopul eficientizării procesului de soluționare a solicitărilor cetățenilor și pentru evitarea deplasărilor la ghișeele instituției,  în contextul epidemiei cu noul Coronavirus SARS-COV-2.

Astfel, începând cu data de 02.02.2021, contribuabilii au posibilitatea de a-și obține certificatul de atestare fiscală online pentru orice scop, inclusiv pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile și/sau imobile.

Certificatul de atestare fiscală online se poate obține accesând site-ul www.tirgumures.ro, sectiunea – „Noutăți” – „GHISEU ONLINE Impozite și Taxe„.

Pentru accesarea platformei, contribuabilii vor depune online o cerere-acord, conform modelului încarcat pe site-ul institutiei accesând linkul https://platformacetateni.targumures.globalpay.ro/cetatean-login/index, obținând astfel un cont propriu unde vor introduce un cod de utilizator și o parolă.

Certificatele de atestare fiscală se eliberează online numai dacă proprietarul bunului are achitate toate obligațiile de plată datorate către bugetul local al Municipiului Târgu Mureș.

Cererile pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscală vor fi înregistrate în sistem, iar certificatele de atestare fiscală vor fi emise pe loc. Conform HCL nr.229/2020 pentru certificatele de atestare fiscală emise online nu se datorează taxa de urgență.

Certificatele de atestare fiscală vor fi semnate electronic, aflându-se sub protecția Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată și vor produce aceleași efecte ca și actul în formă fizică”.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button