back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
spot_img
AncheteDezvăluiriMușamalizarea perfectă: focarul de scarlatină n-a fost raportat, iar testele rapide nu...

Mușamalizarea perfectă: focarul de scarlatină n-a fost raportat, iar testele rapide nu sunt suficiente

Data:

Vineri, 2 februarie, șapte elevi din trei clase diferite doar de la secția maghiară au fost depistați prin teste rapide că ar fi bolnavi de scarμπουφαν γυναικειο speed x cordura veste femme pied de poule marron comprar fatos de treino adidas baratos aiyuk jersey brandon aiyuk shirt welche kaffeemaschine für 1 person balenciaga 2017 shoes basket léopard femme polaroid κάμερα Purchase Florida state seminars jerseys, football, and various accessories for Florida state seminars nike daybreak uomo astro a50 ps4 and pc cheap jerseys corsair ddr3 1600 köröm díszítő szalagok latină la Școala Nicolae Bălcescu. Niciun caz nu a fost raportat la DSP Mureș, dar informația a ajuns la Ceasul Cetății, care a solicitat instituției o inspecție și a publicat știrea despre focarul de scarlatină ascuns.

Constatarea DSP: 7 cazuri prin teste rapide

Astăzi, un inspector de la DSP s-a deplasat la unitatea școlară, a constatat că este vorba de 7 cazuri, toate depistate vineri, dar niciunul dintre copii nu a fost trimis la secția infecțioase și nu i s-a recoltat exudat faringian. Între timp, elevii suspectați au fost retrași de la unitatea școlară de către părinți, iar tratamentul cu antibiotic distruge stafilococul responsabil în 24 sau 48 de ore. Așadar, probele nu mai pot fi recoltate. Inspectorul a luat măsurile de igienizare corespunzătoare și atât a putut face. Într-o emisiune tv ce va fi difuzată mâine, de la 20.30, directorul DSP, dr. Iuliu Moldovan, ne-a declarat că nu a fost informat de asistenta sau conducerea școlii și nici nu poate da timpul înapoi pentru analize de laborator, cele care ar fi confirmat focarul.

Reacția conducerii: nu avem niciun caz de scarlatină

Cu toate că nu este o tragedie dacă se îmbolnăvesc elevii de scarlatină, fiind un lucru firesc pentru cei mici și cu tratament eficace cu antibiotic, directoare școlii șterge cu buretele tot ce s-a întâmplat. Mai exact, după o săptămână de când au apărut cazurile prin testele rapide, conducerea a dat un comunicat pe grupurile de părinți astăzi, 8 februarie. Îl redăm în continuare.

”Stimați părinți, kedves szülők!
În legătură cu situația ”epidemiologică” din școală, vă relatez următoarele:
– La primele informații de suspiciune de scarlatină am luat toate măsurile de dezinfecție suplimentare împreună cu igienizare a spațiilor școlii aplicate în mod obișnuit, prin dezinfectarea claselor, grupurilor sanitare, a holurilor cu nebulizatoare și apoi și lămpi sterilizatoare UV.
– În 05 februarie 2024 s-a anunțat responsabilul cu situați de asistență sanitară în școli de la primărie despre cele 2 cazuri și ne-am informat ce avem de făcut. Din răspuns, am procedat corect cu dezinfectarea spațiilor, la peste 3 cazuri anunțăm DSP.
– Azi, 08.02.2024 la ora 10 am fost informați de al 4-lea caz de suspiciune la nivelul unei clase. Bineînțeles am anunțat DSP-ul și telefonic și în scris. S-a făcut o anchetă prin care nu este considerat nici un caz, toate erau făcute prin test rapide, nespecifice. Am procedat conform metodologiei, continuăm cu măsurile de igienizare și dezinfecție. Diminețile se face un triaj la vedere la nivelul claselor de cadre didactice și asistenta medicală.
Momentan avem 7 din 3 clase diferite, cazuri confirmate doar prin teste rapide, teste care nu sunt specifice, neconsiderate cazuri de scarlatină.
– Grupurile sanitare sunt echipate conform standardelor, toate dozatoarele de săpun funcționează și au funcționat și până acum. Este hârtie igienică și dezinfectant pentru mâini și nu de azi, nici de ieri, ci de ani de zile. Am fost totdeauna lăudați cu ocazia controlelor de igienă, azi la fel s-a găsit totul în regulă de către DSP.
– Vă rugăm în cazul unor simptome de răceală, durere de gât, erupție pe piele să efectuați TESTE PE CULTURĂ, acestea se efectuează la Clinica de infecțioase, de acolo rezultatele pozitive se transmit direct la DSP.
– Totodată vă invităm să fiți partenerii noștri de bună credință, să dăm dovadă de bune intenții, nu are nici un rost să se creeze panică în rândul părinților prin dezinformare, intenții distructive fără rost.

Mulțumesc de înțelegere!
Köszönöm a megértést!
Director Nagy Ibolya”.

Foto: Fotografia nu are legătură cu articolul, dar este tot de la Școala Nicolae Bălcescu, când zeci de părinți au protestat pentru că directoarea nu dorește Liceu Waldorf în unitatea școlară, lucru care i-a reușit cu toată străduința celor care visau la asta de 9 ani.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...