Prim-planDezvăluiri

Moș Crăciun a făcut campanie electorală pe bani publici

În primăvară, primarul Dorin Florea l-a avantajat pe adjunctul său la fotoliul de edil prin tot felul de contracte pe bani publici, iar Claudiu Maior și-a făcut poze pentru a arăta cât de mult se străduiește pe ultima sută să-i mulțumească pe locuitorii din Târgu Mureș. Unul dintre contracte prevede amplasarea de locuri de joacă și a fost făcut public parțial de Zoltán Soós, care s-a trezit cu o nouă factură de aproape trei milioane de lei. Bani pe care trebuie să-i achite la anul. La fel cum e obligat să plătească și distracția de sărbători de un milion de euro, afacere parafată în mijlocul verii de cel care a jucat rolul de Moș Crăciun la primărie, lăsând un sac de facturi neplătite.

Problema cu locurile de joacă este gravă, pentru că au fost montate fără autorizație de construcție, ceea ce poate fi periculos pentru copii. Acum e anchetată afacerea de către administrația Soós, care va încerca să-i tragă la răspundere pe cei care s-au hazardat să pună în pericol locuitorii doar pentru o spoială de imagine în campania electorală.

Dezvăluirea lui Zoltán Soós

Niciun loc de joacă pentru copii nu a beneficiat, la montarea bunurilor (majoritatea montate în campanie electorală), de autorizație de construire. Nu există nici avizele necesare, nici proiect tehnic sau autorizație de construire.
Vă prezint mai jos, ca exemplu, un model de angajament multianual.
Contractul nr. 31/26.05.2020 are valoarea totală de 3.095.511 lei și se întinde pe perioada 2020-2022. În 2020 s-a emis prima factură, în valoare de 109.158 de lei, iar diferență de plată în sumă de 2.986.353 de lei a rămas pentru anul 2021. O mare parte dintre bunurile aferente bugetului anilor următori au fost livrate în avans și instalate deja, cu toate că erau programate la livrare pentru anul 2021 și nu aveau acoperire bugetară pentru anul 2020.
Am dispus astăzi inventarierea tuturor spațiilor publice în vederea verificării lucrărilor executate cu sau fără respectarea autorizației de construire și pregătirea imediată a documentației de avizare a lucrărilor de investiții, în vederea respectării, în exploatare, a siguranței cetățenilor, dar și pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button