Prim-planVești

MAE plătește 7.400 de euro chirie pentru o impostoare

Update: După seria de articole, Ministerul Afacerilor Externe a dispus să renunțe la a plăti chiria pentru actrița ajunsă șefă la ICR, iar ea va fi obligată să locuiască în sediul institutului de la Londra, așa cum au făcut și predecesorii ei.
Dezvăluirile din Libertatea arată clar că nepotismul și politica secătuiesc financiar țara în favoarea impostorilor. Pe scurt, Cătălina Maria Nistor a fost numită director al ICR Londra fără concurs. Pur și simplu a fost impusă de șeful ICR, iar parlamentarii n-au putut obține răspunsuri legate de care sunt obiectivele ei acolo. Nu a contat că a refuzat să răspundă, ci a fost numită, iar acum chiria pe care o plătește MAE este dublă față de bugetul sucursalei ICR din Londra. Acest lucru a fost posibil pentru că are susținerea PSD (în mandatul de primar, Gabriela Firea-Pandele a numit-o pe Cătălina director la Teatrul Bulandra, de unde a fost demisă în urma unui protest, iar acum se află în proces pentru că și-a însușit peste 7000 de euro din banii instituției) și este fiica fostului lider al Logii masonice de rit scoțian din România.
A refuzat un apartament generos pentru a trăi în lux departe de ochii subalternilor
„Odată îndeplinit visul și ajunsă la Londra, proaspăta șefă a Institutului Cultural Român din capitala Marii Britanii a descoperit că locuința gratuită din sediul ICR nu se ridică la standardele sale de viață, așa că a făcut cerere la minister să i se aloce buget pentru a închiria un alt apartament. Așa s-a ajuns ca statul român să plătească lunar 6.500 de lire sterline (7.415 euro) pentru ca actrița falsă absolventă a London School of Economics să stea lângă celebrul magazin Harrods – poziționare perfectă pentru sesiunile de shopping.
Unul din angajații ICR a comentat pentru Libertatea: „În acest timp, apartamentul în care au stat până acum toți directorii ICR este gol. În opinia mea, acesta este un abuz împotriva intereselor publice comis de Ministerul Afacerilor Externe”. Detalii în cele două articole dedicate actriței, care a mințit în CV că terminat cursurile unei prestigioase universități din Londra, când de fapt a participat la cursurile de vară.
Primul și al doilea articol.
Colaj Libertatea

Citeste si

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button