8.9 C
Târgu Mureş

Lupta din culise pentru viceprimarii orașului

De citit

Mai multe

În timp ce lumea s-a liniștit că primarul din Târgu Mureș s-a schimbat, în culise se duc lupte grele pentru alegerea viceprimarilor. În mod firesc, UDMR și PNL au suficienți consilieri (15) pentru a deține majoritatea, iar lucrurile să se schimbe repede în favoarea municipiului. E aceeași situație ca la județ, de altfel. Doar că PSD încearcă să negocieze susținerea proiectelor printr-un troc. Mai exact, partidul nășit de Ion Iliescu și condus acum haotic de Ciolacu visează la o funcție de vicepreședinte CJ sau de una de viceprimar.

În această poveste, primarul Zoltán Soós nu poate interveni, pentru că sunt negocieri politice, iar el este independent. Din declarațiile anterioare învestirii, Zoli a spus că preferă un viceprimar de la UDMR și altul liberal. Dacă după negocierile politice, PSD obține un post de viceprimar, primarul are posibilitatea să facă mat partidul. El stabilește atribuțiile, iar cel împins forțat pe funcție ar putea avea misiunea de a tăia frunze la câinii comunitari.

Până la alegerea viceprimarilor va mai dura puțin, pentru că la această oră n-au primit confirmarea doi consilieri locali, iar fără ei nu poate avea loc votul secret. Dacă s-ar trece peste cei doi, ei ar putea contesta pe motivul că li s-a luat dreptul de a candida. Vom reveni în momentul în care aflăm care e rezultatul negocierilor.

- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

Top articole