Prim-planDezvăluiri

Gluma Consiliului Local: Maior în comisia juridică

Comisiile de specialitate din Consiliul Local Târgu Mureș au fost bătute ieri în cuie, iar componența lor e dominată de UDMR, lucru detaliat de Zi-de-zi. Ce nu este pomenit pe nicăieri este umorul involuntar sau alte negocieri politice în cazul Comisiei pentru Administrație publică locală, protecție socială și juridică. De aici fac parte foștii șefi ai primăriei: viceprimarul Sergiu-Vasile Papuc și Sergiu-Claudiu Maior, mâna dreaptă a edilului Dorin Florea. Ori, Maior are legătură cu partea juridică dacă privim spre cercetările penale care-l privesc. Unul dintre dosarele de pe masa procurorilor are legătură cu Asociația Sportivă Fotbal Club ASA 2013, unde membrul comisiei juridice este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Mama afaceristă. Mama lui Maior

Cităm din referatul procurorilor un mic fragment.

În cadrul ședinței în plen, martorii Ciotlăuș Ionela și Pui Sebastian au adus la cunoștință faptul că o asociere dintre Municipiul Tîrgu Mureş și Asociația Sportivă FOTBAL CLUB MUNICIPAL Tîrgu Mureş este ilegală, întrucât acest club are datorii restante și neachitate către bugetul de stat și totodată se află în fază de executare silită pentru recuperarea respectivelor datorii. (v.1, f.244-247)

Totodată, la întrebările adresate în plen de martorul Pui Sebastian inculpatului MAIOR SERGIU CLAUDIU, în calitate de președinte de ședință, referitoare la furnizarea de detalii privind motivele pentru care clubul se află în faza de executare silită, la situația stadionului Trans-Sil și la împrejurările în care Maior Iustina, mama inculpatului MAIOR SERGIU CLAUDIU gestionează  fondurile clubului, acesta din urmă a evitat formularea unor răspunsuri (v. 1,f. 246,247).

  • Așadar, noul Consiliu Local are încredere în Maior că se va ocupa de problemele juridice. Fix cel care are o groază de probleme penale, iar cea menționată se află pe rolul instanțelor acum, unde urmează a se pronunța hotărârea judecătorilor. Una amânată de pe 29 septembrie și apoi de pe 27 octombrie pentru 10 noiembrie

Componența aprobată prin vot a comisiilor:

1. Comisia de Studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe și
administrarea domeniului public și privat al municipiului Târgu Mureş: Szabó Árpád (UDMR), Kelemen Attila-Márton (UDMR), Horațiu Suciu (PNL), Pescar Radu-Mircea (PMP), Pápai László Zsolt (POL);
2. Comisia de Organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea
lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea
monumentelor istorice și de arhitectură: Iszlai Tamás (UDMR), Portik
Vilmos-László (UDMR), György Alexandru (PNL), Pui Sebastian-Emil (PSD), Pescar Radu-Mircea (PMP);
3. Comisia Servicii publice și de comerț: Szabó Péter (UDMR), Kelemen Attila-Márton (UDMR), Venczi Vidor János (UDMR), György Alexandru (PNL), Călin Moldovan (Pro România);
4. Comisia pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură,
sport, agrement, integrare europeană, culte și minorități naționale:
Tamási Zsolt-József (UDMR), Berecki Sándor (UDMR), Jakab István Attila (UDMR), Voicu Bogdan (PNL), Radu Bălaș (POL);
5. Comisia pentru Administrație publică locală, protecție socială și
juridică: Frunda Csenge Orsolya (UDMR), Kakassy Blanka (UDMR), Molnar Ervin (PNL), Papuc Sergiu-Vasile (PSD), Maior Sergiu-Claudiu (Pro România).
Din Comisia de validare aprobată fac parte următorii: Portik Vilmos-László (UDMR), Frunda Csenge Orsolya (UDMR), Voicu Bogdan (PNL), Pui Sebastian-Emil (PSD), Pescar Radu-Mircea (PMP), Pápai László Zsolt (POL) și Moldovan Călin (Pro România).

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

omentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button