DezvăluiriPrim-plan

Liderul sindical l-a înfrânt pe jupânul de la Transport Local

Directorii firmelor primăriei pierd procesele cu angajații concediați abuziv, dar nu pățesc nimic. Nu la Târgu Mureș. Din contra, după reangajarea subalternului, șefii încearcă să le pună bețe în roate și să le găsească pete în soare. Mâine însă este despre asta. Acum ne oprim la concendierea liderului sindical de la Transport Public SA, societate controlată de municipalitate prin viceprimarul Vilmos Portik.

Scurt istoric

În urmă cu doi ani, mai exact în martie, cum am scris în exclusivitate aici, Kristof Attila a fost lăsat pe drumuri de conducerea veșnică a societății, recte Tatár Béla, tartorul sau jupânul de la Transport Local, care are peste 20 de ani în funcție Motivele, Kristof ar fi denigrat conducerea companiei din poziția de lider sindical Prolex. De fapt, el a fost vizat pentru că a sesizat abuzurile conducătorului neiubit.

Contactat atunci de Ceasul cetății, viceprimarul Portik a spus că nu se poate pronunța (cu toate că legea este clară și un lider sindical nu poate fi concediat când i se pune pata unui șef). A precizat însă că după proces va vedea cine are dreptate și-l va trage la răspundere. Cumva o glumă UDMR, pentru că amândoi sunt în aceeași căruță politică, iar sursele noastre ne-au șoptit de pe atunci că Tatar Bella este tovarăș de vânătoare și împarte același domeniu undeva la Sovata cu ditamai președintele Consiliului Județean, Peter Ferenc.

Procesul și banii

Până la finalizarea istoriei din justiție, liderul sindical a fost obligat să-și caute un mijloc de supraviețuire. Și s-a angajat ca șofer pe tir. Stresul însă i-a agravat o boală care era într-un stadiu simplu, iar acest necaz nu-l va putea achita nimeni. Revenind, după 25 de luni de la concediere, Kristof Attila a câștigat procesul. A fost reangajat, iar salariile i-au fost virate în cont, cu excepția penalităților, dar sunt pe drum și ele, plus daune morale de 1000 de euro. Vorbim de zeci de mii de euro care nu au fost plătiți din buzunarul directorului veșnic, ci al contribuabililor. Exact ca-n cazul Florin Florea, polițistul local care s-a judecat doi ani și nouă luni până i s-a dat dreptate. Alt lider sindical de la Prolex. Și nimeni nu a răspuns nici atunci, respectiv Raul Dacian Matiș, alt director care merge spre veșnicie pe funcție.

Responsabilitatea pierderilor

În final și într-o societate normală, plătește cel care greșește. Este sancționat sau concediat, lucru simplu și la îndemâna primarului Zoltan Soos. Doar că nu o face, un obicei căpătat imediat după alegeri, când a vânturat un program de 10 puncte din care n-a reușit în trei ani să bifeze niciunul. Până la primar, o opinie poate avea și cel care are în supraveghere activitatea firmei Transport Local. Conform dictonului preșidențial, ghinion! Viceprimarul Portik este în concediu. O măsură însă putea fi luată, pentru că repunerea pe funcție a angajatului abuziv concediat a avut loc în aprilie. Sunt două luni în care directorului firmei nu i s-a mișcat un fir de păr.

Singurul cu care am reușit să vorbim a fost tot liderul sindical, care a transmis următorul mesaj: îi rog pe colegii de la sindicat să lupte în continuare pentru drepturile lor și să nu se lase întimidați

Foto Facebook pentru Tatár Béla

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

omentarii

Back to top button