DezvăluiriPrim-plan

Jupânul de la Transport Local a concediat un lider sindical

Prieten la cataramă cu Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, Tatár Béla este director al SC Transport Local SA de circa două decenii, iar azi l-a concediat pe liderul sindicatului reprezentativ din firma primăriei. Pe scurt, Kristof Attila ne-a povestit de unde i se trage desfacerea contractului de muncă: sunt vizat pentru că am făcut multe sesizări privind abuzurile conducerii.

Citeste si

Acuzat că a denigrat conducerea prin afirmații nefondate

Lista acuzațiilor aduse liderului sindical de la Prolex este lungă și începe cu denigrarea conducerii societății prin afirmații nefondate. Așa a stabilit comisia disciplinară, care a fost procuror și judecător în acest caz. În plus, unele dintre abaterile disciplinare vizate au legătură cu alte autorități, dacă s-ar dovedi adevărate. Articolele 9 și 10 din Legea 62 asigură protecție liderilor sindicali, dar gardul legislativ a fost sărit lejer de directorul firmei și subalternii săi, care au făcut actele de demitere.

Jupânul și relațiile sale înalte

De vreo 20 de ani, Tatár Béla conduce firma Transport Local și nimeni nu-l deranjează. Este consilier județean UDMR, iar relațiile sale sunt în această zonă, dar și-n cercul vânătorilor. Cel mai important este șeful Consiliului Județean, cu care împart același domeniu de vânătoare la Sovata, potrivit surselor Ceasul Cetății. Acum, din cadrul Primăriei Târgu Mureș răspunde direct de activitatea de transporturi viceprimarul Portik Vilmos, membru UDMR, care nu-și amintește de demiterea sidicalistului, dar a promis că revine. Așadar, nimeni de la nivel politic nu poate stopa domnia lui Tatár Béla. În afară de lege.

Update: Viceprimarul Portik ne-a transmis că responsabilitatea aparține celor care conduc firma, în primul rând, apoi a aflat că liderului i s-a făcut plângere penală.

Notă: Până la această oră, directorul firmei nu a putut fi contactat, dar vom reveni cu detalii.

Foto Facebook pentru Tatár Béla

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button