back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
Prim-planLansarea de la primărie. Arogant, Soos a alungat presa de două ori

Lansarea de la primărie. Arogant, Soos a alungat presa de două ori

Data:

Astăzi, Soós Zoltán și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Târgu Mureș. Transpirat, agitat și vizibil obosit, edilul a fost obligat să care cu mâinile sale dosarele în care a adunat 4000 de semnături. La scurt timp după acest efort aproape supranatural, Soos s-a uitat  spre membrul comisiei electorale, iar acesta zâmbind a dat presa afară din sala unde avea loc evenimentul. Povestea a durat câteva minute, timp în care s-a montat un loc de unde primarul să facă declarații în română și maghiară. Aproape invizibil în instituție și pe teren, cu excepția acestei campanii, acum, Soos a avut ocazia să privească în ochi presa.

Întrebările presei vor primit răspuns ”poate altădată”

Soós Zoltán a revenit la un pupitru electoral chiar în primărie, instituție care a devenit sediu de campanie UDMR, unde asociația culturală maghiară a stat în spatele său alături de susținătorii formați din Partida Romilor Pro Europa și Asociația Maghiarilor din Transilvania. Niciuna dintre formațiuni n-a primit locuri eligibile pe lista candidaților la Consiliul Local, dar au decis cumva să accepte să-l susțină pe candidatul UDMR.

 

În timpul discursului, Soós și-a atacat principalii contracandidați, respectiv pe independenții Dorin Florea și pe dr. Horațiu Suciu: „Cei doi mari rivali sunt de acord în această privință. Niciunul nu vrea progres. Niciunul nu vrea să meargă mai departe. Unul spune că vrea să se întoarcă la perioada de inactivitate, celălalt vrea să vindece ce nu este bolnav, ci în plină dezvoltare”, a citit cu greu edilul, după care a ironizat întreg orașul nemulțumit de blocajele infernale printr-o glumiță.”Probabil ar trebui să punem la intrarea în oraș o tăbliță pe care să scriem Atenție, se lucreză!”, a afirmat acesta, zâmbind ca la o poantă bună. Reamintim că lucrările au început în toamnă, cu puțin timp înainte ca gerul să le oprească. La fel ca în majoritatea localităților, unde primarii au adoptat expresia celebră de la revoluție: Mircea (Dinescu), fă-te că lucrezi!

După ce a lecturat mesajul conceput de echipa sa, primarul a mulțumit frumos și a mai spus că poate altădată va răspunde întrebărilor presei. M9 tv și Ceasul Cetății au insistat să-l aștepte pentru câteva întrebări, dar răspunsul a fost pentru a doua oară negativ. Alungată pentru a treia oară în nici cinci minute, presa s-a retras în ploaia mocănească de afară, iar municipalitatea a rămas sub controlul jucătorilor politici din UDMR.

Subliniem faptul că primarul nu disprețuiește presa, așa cum pare, ci participă la emisiuni radio și tv, dar doar publicitare și din bani public, pentru că în acele studiouri nu i se pun întrebări incomode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...