back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
VeștiLIVE. Glume în Consiliul Local pe seama lui Pescar

LIVE. Glume în Consiliul Local pe seama lui Pescar

Data:

Mici ciondăneli au loc în direct în ședința Consiliului Local Târgu Mureș, unde PSD a atacat PMP prin consilierul Claudiu Maior, iar PMP a răspuns prin gura domnului Radu Pescar. Doar că greșit și toată lumea a început să râdă, pentru că și-a jignit un coleg de partid, comparându-l cu o coadă de câine.

Captură când președintele de ședință râde de poanta nereușită a candidatului ADU la primărie. De urmărit de la minutul 28.

Comunicatul Primăriei Târgu Mureș

‘Târgu Mureș: Buget rectificat și planuri pentru noul ”Monument al Eroilor din ‘89”

 Consilierii locali târgumureșeni s-au întrunit joi, 25 aprilie 2024, în cadrul ședinței ordinare și au votat o serie de proiecte, printre cele mai importante fiind rectificarea bugetară de 51 de milioane de lei. Din total, aproape jumătate din sumă, și anume 23 de milioane de lei, vor fi alocați proiectelor pe fonduri europene, apoi subvențiilor de la transport local, 8 milioane, Grădinii Zoologice 4,2 milioane, Direcției tehnice 2,9 milioane, Administrației Domeniului Public 1,2 milioane, reabilitărilor termice de bloc 1,6 milioane, infrastructurii școlare 3,5 milioane de lei.

Tot în cadrul ședinței s-a aprobat organizarea unui concurs de idei, având ca temă “Monumentul eroilor revoluției din Decembrie 1989”. Monumentul comemorativ va fi amplasat în Piața Victoriei, în partea dinspre Catedrala ”Buna Vestire”. În vederea stimulării creativității autorilor care doresc să participle la acest Concurs de idei se aprobă acordarea de premii pentru locurile I, II și III în valoare totală de 45.000,00 lei, după cum urmează: Premiul I – 40.000,00 leiPremiul II – 3.000,00 leiPremiul III – 2.000 lei. Concursul de idei se va mediatiza în mass-media locală, pe pagina de internet a municipiului www.tirgumures.ro și la loc vizibil la sediul Municipiului Târgu Mureș.

Un alt punct de pe ordinea de zi a fost cel privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea construirii unei creșe pe str. Milcovului. Totodată, prin votul de joi s-a aprobat asigurarea finanțării de către unitatea administrativ teritorială municipiul Târgu Mureș, a cheltuielilor pentru racordurile la utilități (electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc).

Nu în ultimul rând, Grădina Zoologică Târgu Mureș va fi în perioada următoare gazda unor evenimente, în cadrul cărora vizitatorii vor beneficia de taxă de acces redusă sau de gratuitate, astfel:

  • În data de 18 mai 2024, la evenimentul  „Noaptea Muzeelor în cadrul Zoo Târgu Mureș, taxa de intrare pentru adulți este de 10 lei și 5 lei pentru copii și pensionari;
  • În data de 1 iunie 2024, de Ziua Internațională a Copilului accesul minorilor în cadrul Zoo Târgu Mureș este gratuit.
  • În data de 7 iunie la evenimentul „Dreamnight at Zoo” acces cu titlu gratuit pentru copiii cu dizabilități și pentru familiile acestora, între orele 18.00-22.00.

Serviciul Relații Interne și Internaționale”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...