back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,60
GBP
5,85
12.7 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,60
GBP
5,85
12.7 C
Târgu Mureș
AnalizăJustiția paralelă: Italia vs România într-un accident auto mortal

Justiția paralelă: Italia vs România într-un accident auto mortal

Data:

Peste două luni se împlinește un an de când Cosmin Voidezan a fost accidentat grav și în iarna asta a murit la 26 de ani. Nimeni n-a fost reținut sau arestat, iar procesul n-a început, în timp ce autorul se plimbă liber pe sub nasul polițiștilor și procurorilor. Organele de cercetare penală au susținut pentru Ceasul Cetății că ancheta durează pentru că se tot cer contraexpertize, când situația e simplă și filmată: un șofer n-a oprit la semnul stop și-a intrat cu mașina în alt autoturism, având viteză. Altfel, tânărul DJ n-ar fi intrat în comă șapte luni, apoi să părăsească această lume din cauza rănilor.

Cazul din Italia: un an de la tragedie, condamnare și despăgubiri uriașe

O româncă din Italia a fost accidentată pe trecerea de pietoni, iar la câteva zile a decedat. Adela S. avea trei copii și locuia în Verona, fiind integrată de mulți ani în comunitate. Autoarea și-a recunoscut vinovăția și a ajuns la o înțelegere cu instanța: face 11 luni de închisoare, iar daunele vor fi plătite. Aproape două milioane de euro. 1.8 mai exact. Fără tărăgănări. Așa arată justiția paralelă dintre două țări, dar putem găsi nenumărate exemple despre cât de repede se mișcă organele de cercetare și instanțele în străinătate.

În cazul de la Târgu Mureș lucrurile bat pasul pe loc, iar azi am fost informați că încă n-a fost luată nicio măsură de părăsirea țării de către autor, în timp ce dosarul este încă în lucru, explicația preferată a autorităților.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

(P) Cosmin Pop: Fiți forța care generează schimbarea!

Vă chem să mai fiți o dată forța care...

GALA SUPERSCRIERI. Jurnalistele i-au învins la premii pe ziariști

La capitolul premii la ultima Gala Superscrieri, femeile au...

Mesaj bilingv. Rodica Baciu: Ne trebuie primar competent, nu maghiar sau român!

''Orașul Târgu Mureș a fost prea mult timp subiectul...

(P) Prof. Dr. Horațiu Suciu la interviurile Zi de Zi (VIDEO)

Timp de o oră, prof.dr. Horațiu Suciu a fost...