Vești

Guvernul cumpără fabrica de zahăr de la Luduș

Prefectul de Mureș, Mara Togănel, a afirmat că ”Guvernul României deblochează situația Fabricii de zahăr de la Luduș prin cumpărarea acesteia și începerea producției de zahăr în parteneriat cu fermierii. În următoarea perioadă, va avea loc inventarierea bunurilor, a activelor, demararea auditurilor necesare și elaborarea documentelor pentru cumpărarea fabricii de zahăr de către stat, pentru a produce zahăr, în parteneriat cu fermierii.
Mă bucură această veste și angajamentul ferm luat de Guvernul Ciucă pentru a sprijini fermierii mureșeni și a salva o componentă importantă a sectorului agricol din județul Mureș”.
Istoria zahărului pierdut
În 1990, România avea 33 de fabrici de zahăr, cu o producție de peste 500.000 de tone.  Acum avem o singură fabrică. Investitorii le-au cumpărat și apoi le-au băgat în faliment, iar cele mai multe au ajuns la fier vechi, fiind dezmembrate. Gândul a făcut o analiză amplă pe acest subiect, având opiniile fermierilor, guvernanților și investitorului francez de la Luduș, care acum se află în discuții cu guvernul pentru un parteneriat public-privat.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button