back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
VeștiIsprăvile șefului Poliției Locale (4). Amenda

Isprăvile șefului Poliției Locale (4). Amenda

Data:

În urmă cu două săptămâni, Ceasul Cetății a pornit o campanie de presă prin care arată incompetența șefului Poliției Locale Târgu Mureș, Raul Dacian Matiș. Între timp, ceea ce am scris în primul episod nu a fost rezolvat, mai exact regulamentul de ordine interioară, ceea ce înseamnă că sunt șase luni și aproape trei săptămâni în care Matiș n-a reușit un lucru simplu. Este tolerat însă, dar de șefii săi, nu și de Ceasul Cetății, care nu are nimic personal cu domnul în cauză (așa cum se discută la bârfoteca locală) , ci doar primim sesizări și le dăm curs. Din păcate, căile de comunicare cu șeful PL sunt tăiate, după ce un articol de anul trecut l-a deranjat, iar funcționarul plătit din banii tuturor a decis să ignore apelurile și mesajele noastre.

Ultima faptă servită de la cititorii CC

Din 1 ianuarie, Direcția de Poliție Locală Târgu Mureș a obținut personalitate juridică, după ce Consiliul Local a decis acest lucru. Așadar, au fost realizate formulare noi cu procesele verbale ce sunt completate atunci când se dă o amendă. Doar că pe aceste documente este trecut CUI-ul Poliției Locale, iar contul este al primăriei. Dacă se face plata online sau de la orice altă bancă, banii sunt trimiși înapoi pentru că n-au voie să-i rețină, dacă contul este al unei entități și codul unic de înregistrare al altei entități.

Problema este că oamenii riscă să depășească termenul de 15 zile, cel în care pot achita jumătate din amendă, astfel vor fi nevoiți să o plătească integral. Și nu din vina lor. Soluția simplă este să fie modificat CUI, iar cel care a comis eroarea să fie sancționat. Până atunci rămâne soluția de avarie ca persoana sancționată să achite amenda la casieria primăriei. Așteptăm o reacție oficială a municipalității la acest capitol important pentru cetățenii care nu vor să arunce cu bani pe stradă. Și nu ne referim doar la amenzile privind o parcare ilegală, ci la toate sancțiunile.

Notă: Așteptăm o reacție clară de la viceprimarul Vilmos Portik, cel care are printre atribuții și supravegherea activității Poliției Locale.

Foto: Info Mureș

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...