Dezvăluiri

Isprăvile șefului Poliției Locale (4). Amenda

Un serial bazat pe fapte reale

În urmă cu două săptămâni, Ceasul Cetății a pornit o campanie de presă prin care arată incompetența șefului Poliției Locale Târgu Mureș, Raul Dacian Matiș. Între timp, ceea ce am scris în primul episod nu a fost rezolvat, mai exact regulamentul de ordine interioară, ceea ce înseamnă că sunt șase luni și aproape trei săptămâni în care Matiș n-a reușit un lucru simplu. Este tolerat însă, dar de șefii săi, nu și de Ceasul Cetății, care nu are nimic personal cu domnul în cauză (așa cum se discută la bârfoteca locală) , ci doar primim sesizări și le dăm curs. Din păcate, căile de comunicare cu șeful PL sunt tăiate, după ce un articol de anul trecut l-a deranjat, iar funcționarul plătit din banii tuturor a decis să ignore apelurile și mesajele noastre.

Citeste si

Ultima faptă servită de la cititorii CC

Din 1 ianuarie, Direcția de Poliție Locală Târgu Mureș a obținut personalitate juridică, după ce Consiliul Local a decis acest lucru. Așadar, au fost realizate formulare noi cu procesele verbale ce sunt completate atunci când se dă o amendă. Doar că pe aceste documente este trecut CUI-ul Poliției Locale, iar contul este al primăriei. Dacă se face plata online sau de la orice altă bancă, banii sunt trimiși înapoi pentru că n-au voie să-i rețină, dacă contul este al unei entități și codul unic de înregistrare al altei entități.

Problema este că oamenii riscă să depășească termenul de 15 zile, cel în care pot achita jumătate din amendă, astfel vor fi nevoiți să o plătească integral. Și nu din vina lor. Soluția simplă este să fie modificat CUI, iar cel care a comis eroarea să fie sancționat. Până atunci rămâne soluția de avarie ca persoana sancționată să achite amenda la casieria primăriei. Așteptăm o reacție oficială a municipalității la acest capitol important pentru cetățenii care nu vor să arunce cu bani pe stradă. Și nu ne referim doar la amenzile privind o parcare ilegală, ci la toate sancțiunile.

Notă: Așteptăm o reacție clară de la viceprimarul Vilmos Portik, cel care are printre atribuții și supravegherea activității Poliției Locale.

Foto: Info Mureș

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button