Prim-planVocea orașului

Operațiunea Autobuzul cu pasageri fantomă

O simplă prelungire de traseu ar putea rezolva problema, dar...


Ceasul Cetății vă ascultă și transmite autorităților mesajul pentru ca situația să fie rezolvată. Dacă nu se întâmplă, atunci revenim și-i bombardăm cu mesaje pe aleși și funcționari până pun osul la munca pentru care sunt remunerați din bani publici. Știm că sună din topor, dar considerăm că locuitorii unui oraș au și drepturi, nu doar obligația de a achita taxe și impozite.

Citeste si

O solicitare ignorată: traseul Autobuzului 6

Mai mulți cititori ne-au semnalat o problemă ce poate fi rezolvată simplu de societatea primăriei: Transport Local SA, așa cum am considerat la prima lectură a plângerilor. Cităm dintr-un mesaj primit de la o cititoare:

”Domnule Lovin, din 7 martie, am solicitat Primăriei Târgu Mureș pentru locuitorii din Libertății și Rovinari să fie prelungit traseul autobuzului 6 până la Shopping City. În prezent, cei care lucrează la Dedeman, Auchan, City, Bricostore și Sapiența trebuie să schimbe două autobuze pentru a ajunge la lucru. Acești oameni așteaptă în două stații și plătesc două bilete. Ajung cam într-o oră, iar seara vin acasă numai cu taxiul.

Autobuzul 6 circulă gol pe Cutezanței, după cum zic și șoferii, iar ei au cerut schimbarea traseului către Shopping City. Degeaba. Nici eu n-am primit vreun răspuns de la cei doi viceprimari, iar prima solicitare a fost pe 7 martie. Abia pe 16 martie mi s-a dat număr de înregistrare, dar de atunci au trecut 33 de zile, nu 30 cât prevede legea că trebuie să mi se răspundă”.

Ce răspunde viceprimarul Portik

Domnul Villmos Portik ne-a explicat că lucrurile nu sunt așa simple cum par la prima vedere. Mai exact, există un contract cadru al UAT care trimite la ADP, în loc de Transport Local. Asta înseamnă că traseele pot fi modificate cu acordul ADP. Ni s-a sugerat să sunăm la ADP, pentru clarificarea situației, iar viceprimarul Portik a promis că va verifica de ce cititoarea noastră nu a primit răspuns în 30 de zile.

Ce spune directorul Moldovan

L-am sunat pe domnul Florin Moldovan, care ne-a confirmat că este vorba de un contract ce trebuie respectat, dar societatea Transport Local trebuie să-i solicite acordul de prelungirea unui traseu. Aproape o formalitate pentru că există deja stație la Shopping City, iar distanța este de câteva sute de metri, nu de kilometri. Între timp, am rugat cititoarea să-i redirecționeze plângerea pentru o mai urgentă stabilire a prelungirii traseului.

Happy end

Cu un pic de efort din doar două discuții cu autoritățile, Ceasul Cetății va putea spune curând că a ajutat la rezolvarea unei probleme pentru numeroșii angajați din zona Shopping City, care cel mai probabil de săptămâna viitoare nu vor mai plăti două bilete și nu vor merge cu două autobuze la muncă, ci doar unul. Așa cum e firesc. Vom reveni însă asupra subiectului în momentul în care chiar s-a prelungit traseul.

Foto: imagine generică


Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button