back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
22.8 C
Târgu Mureș
VeștiIsprăvile șefului Poliției Locale. Regulamentul (1)

Isprăvile șefului Poliției Locale. Regulamentul (1)

Data:

Pe 1 aprilie, ziua păcălelilor, Ceasul Cetății a comis o farsă, prin care anunța că a fost destituit șeful Poliției Locale Târgu Mureș, Raul Dacian Matiș, iar în locul său a venit un fost director al instituției, Valentin Bretfelean.

Cei mai mulți polițiști locali au picat în plasă și au sunat ba la Matiș, să-l consoleze șocați, ba la Bretfelean, să-l felicite, pentru a se pune bine. Desigur, primarul Soós, viceprimarul Portik (complici inventați) și Matiș știau că este o glumă, pentru că n-au decis așa ceva.

La finalul articolului, Ceasul Cetății a promis că va reveni c-un serial, prin care demonstrăm că o parte din faptele din farsă sunt reale. Așadar, astăzi publicăm primul episod din serial, pentru că o gazetă serioasă se ține de cuvânt, indiferent dacă e campanie electorală sau nu.

Șeful Direcției de Poliție Locală Târgu Mureș, Raul Dacian Matiș, a adunat fără voie  dovezi pentru care ar putea fi destituit de primarul municipiului. Ceasul Cetății le va prezenta publicului pe scurt, în câteva episoade, în ideea că poate edilul va începe să cerceteze pe mâna cui a dat o direcție cu personalitate juridică.

Isprăvile au legătură cu incompetența, iar primarul promitea în campania electorală că va înlătura personajele care opresc din evoluție administrația locală. Desigur, edilul are nevoie de dovezi, iar noi i le prezentăm.

Poliția Locală funcționează fără regulament

În baza Legii 155/2010, Poliția Locală funcționează după un regulament de ordine interioară (ROI), dar la Târgu Mureș nu există nici azi, 4 aprilie. Consiliul Local a hotărât că-i acordă personalitate juridică în septembrie, iar măcar trei luni a avut la dispoziție conducătorul unității să-l stabilească, până în 1 ianuarie.

De atunci au mai trecut trei luni, iar regulamentul nu este gata nici după jumătate de an, ci se află în faza de proiect. Acesta poate fi un prim motiv suficient de serios pentru ca Raul Dacian Matiș să fie chemat de primar și întrebat dacă dorește să demisioneze sau să fie demis. Dar nu este singurul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...