back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
Prim-planMoartea lui Max, fotoreporterul de război

Moartea lui Max, fotoreporterul de război

Data:

Azi a fost înmormântat încă un jurnalist ucis în războiul din Ucraina. Maksim Levin (Max pentru prieteni) avea 40 de ani, era cunoscut ca fotoreporter în toată lumea, iar dispariția sa a fost raportată pe 13 martie. Corpul său a fost găsit pe 1 aprilie, fiind împușcat de două ori, cu toate că avea vesta pe care scria Press și nu era înarmat. În urma sa au rămas patru copii, o văduvă și o muncă de decenii. Plus Ordinul Pentru Curaj, pe care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a acordat post-mortem printr-un decret.
Cariera lui Max

 

În vârstă de 40 de ani, Maks Levin lucra pentru site-ul de știri ucrainean LB.ua de peste zece ani, iar fotografiile și videoclipurile sale care documentau războiul au fost văzute în întreaga lume. De când a izbucnit războiul, în urmă cu opt ani, Max a vrut să arate tuturor, dar în special Rusiei, ce se întâmplă în Ucraina, a spus la CNN Markian Liseiko, unul dintre colegii săi. „Cel mai bun mod de a-l înțelege pe Maks este să vă uitați la munca sa. Când îi veți vedea filmele sau fotografiile, îl veți înțelege, fără cuvinte”, a spus Liseiko.

„Suntem profund întristați să aflăm de moartea lui Maksim Levin, un vechi colaborator al Reuters în Ucraina”, a declarat pentru CNN John Pullman, reprezentant al agenției Reuters. „Maks a furnizat fotografii și înregistrări video convingătoare din Ucraina pentru Reuters încă din 2013. Moartea sa este o pierdere uriașă pentru lumea jurnalismului. Gândurile noastre sunt alături de familia sa în aceste momente dificile”, a mai spus Pullman.

Max Levin s-a născut pe 7 iulie 1981 în regiunea Kyiv și a lucrat pentru Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, Hromadske, LB. UA. Fotografiile sale au fost publicate de Wall Street Journal, Time, Știri de ultimă oră Polonia, Agenda UE, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria, Ucraina Crisis Media center, Vatican news, Radio Liberty.
Majoritatea proiectelor sale documentare sunt legate de războiul din Ucraina.
Fiecare fotograf ucrainean visează să facă o fotografie care să oprească războiul”, a declarat el cândva.
Pe lângă jurnalism, a creat zeci de proiecte foto și video pentru organizații umanitare precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ONU, UNICEF, OSCE, UN Woman. A avut expoziții în SUA și UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...