back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
spot_img
VeștiDiscursul câștigătorului. Orban: o victorie uriașă!

Discursul câștigătorului. Orban: o victorie uriașă!

Data:

Update 00.10. Orban a anunțat că a câștigat. Aici vedeți discursul, dacă știți maghiară. Pe scurt, premierul Ungariei a spus că nu se aștepta să arate atât de bine rezultatul votului și că este o victorie uriașă. 135 de mandate pentru Fidesz, 57 pentru opoziția unită și 7 pentru Patria Noastră.

În Budapesta peste 72% dintre cetățenii cu drept de vot au mers la urne pentru alegerile generale. În total, au votat 5,2 milioane de maghiari din Ungaria și diaspora (unde favorit pare Zay, contracandidatul lui Orban), iar procentul anunță un nou record de prezență. Rezultatul votului va fi cunoscut peste câteva ore, iar cei doi contracandidați au mulțumit alegătorilor, care și-au făcut timp să decidă viitorul țării.

Oficialii UMDR au anunțat că România a înregistrat un record privind voturile: 132.506, cu 38,307 mai mult față de alegerile din 2018.

Potrivit proiecțiilor RTL pe baza rezultatelor oficiale, Fidesz are în prezent asigurate 134 de mandate (din 199), în vreme ce opoziția ar fi adunat 57 de mandate, după numărarea a 23% din voturi.

Portalul Hirdado. hu scrie: În mod probabil alianţa Fidesz-KDNP va câştiga alegerile parlamentare din Ungaria, partidele de guvernământ vor obţine 121 de mandate, iar opoziția 77, potrivit sondajului efectuat de institutul Medián, a declarat Endre Hann, directorul executiv al acestui institut de sondaj.

Update 23.00: 47% dintre voturi au fost numărate, iar Fidesz este la 57,22%, iar opoziţia a crescut până la 31,25.

Vom reveni.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...