Vești

Interviu cu un jurnalist: Martie 1990 și războiul interetnic

Televiziunea Noua a promovat un interviu ”plin de suspans cu jurnalistul din Târgu -Mureș, Dorin Suciu, martor ocular al diversiunilor puse la cale de Ungaria, în Transilvania, înainte de Revoluție, în timpul evenimentelor din decembrie 1989 și continuate pe parcursul anului 1990. Un scenariu de film de groază, cu crime și provocări, trafic de arme și de muniții, într-un spațiu al manevrelor agenților străini, sub controlul KGB. Relatări cu sufletul la gură, amintiri dureroase și destăinuiri pline de emoții ale unui ziarist de la TVR, care a trăit pe propria piele, acele vremuri tulburi”. Titlul emisiunii vorbește despre un război interetnic pus la cale de Ungaria.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

omentarii

  1. Bine, intrebati pe SRI ce opinie are despre evenimetele din 90′. A fost orchestrat de ei sa-si justifice renfiintarea. Astia vor sa credem ca securitatea era atat de slaba incat Ungaria a reusit in infiltreze o gramada de spioni in tot timpul comunismul? S-a desfiintat securitatea cu 150.000 de ofiteri acoperiti. Din aia nu a ramas nimeni dupa2-3 luni? Unde erau? Ungaria, pe vremea aia nu avea Armata, nici nu avea interes si puterea sa destabilizeze pe nimieni.

    #nicetry

    1. Pe surse: serviciile secrete din ambele state au bătut palma. De aia nu se întâmplă nimic aici, ci sunt lăsați cei din UDMR și cu fundațiile lor să distrugă tot sau să cumpere și să pună la conservare. În afară de Miercurea Ciuc, unde chiar arată bine orașul și se vede că primarul e gospodar (ceva rar în UDMR, nu însă și la etnicii maghiari, care sunt extrem de harnici. Nu confund partidul cu votanții), prin Secuime e cam dezastru. Și nici Florea n-a stat 20 de ani aici fără acordul cu pricina. Acum s-a retras tot la cerere, că altfel iar ieșea primar.

        1. Dacă eram, atunci umblam cu lopata într-o cameră plină cu bani, să-i întorc ca nu cumva să mucegăiască :)) În orașul ăsta pentru a fi bogat trebuie să fii: om politic, interlop sau securist. N-am învățat însă că viața mea e mai importantă ca a altora, ci invers. Mi se pare că trăiești inutil dacă nu-ți ajuți semenii. Pentru că nu-s bogat, fac ceea ce știu în această direcție: scriu.

Back to top button