back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planAfacerea Gunoiul: peste 600 de procese și tot mizerie

Afacerea Gunoiul: peste 600 de procese și tot mizerie

Data:

Vestea bună dată de primarul Zoltán Soós e proastă pentru târgmureșeni, dar e bună pentru cei care se ocupă cu gunoiul ce sufocă orașul. Mândru, Soos a anunțat că a rupt bucăți contractul cu Brantner și a făcut unul cu Sylevy, firmă pe care o hulea din decembrie 2020. A uitat să puncteze că este vorba doar de curățenia stradală, nu de cea care e adevărata problemă: ridicarea gunoiului. Una care a rămas.

Procesele c-un câștigător previzibil

La fel de țanțos, Zoltán Soós a anunțat că a asmuțit Poliția Locală Târgu Mureș pe firma care nu ridică gunoiul prea des de vreo cinci luni, care a dat peste 600 de amenzi, iar ele curg în continuare. Sancțiuni financiare care au fost achitate la jumătate și apoi au fost contestate în instanță de Brantner. Motivul: în Hotărârea Consiliului Local Târgu Mureș numărul 302/2001 se precizează că operatorul are obligația de a ridica gunoiul conform graficului stabilit de Primăria Târgu Mureș. Problema: acest grafic a fost făcut de firmă, nu de municipalitate. Și instanța va decide dacă s-a respectat sau nu HCL. Dacă nu, suma fluturată de edil (și care a intrat în contul Primăriei Cluj-Napoca) va fi restituită firmei de salubritate. Asta înseamnă din nou că nu s-a rezolvat situația. La fel cum ruperea unui contract legat de salubritatea stradală nu înseamnă că va fi ridicat gunoiul menajer al locuitorilor.

Ce zic operatorul și viceprimarul Portik

Am întrebat un reprezentant al firmei Brantner despre toată această situație, dar legat de partea juridică a spus că încă nu poate furniza nicio informație. Așadar, să așteptăm decizia instanței dacă amenzile au fost întocmite corespunzător. În paralel, am încercat să discutăm cu viceprimarul Vilmos Portik, cel care are și acest domeniu în fișa postului. Tăcere totală. Molipsit de aroganța edilului, acesta nu are timp de presa care nu ridică osanale unei administrații picate la examenul seriozității și competenței.

Într-un final, dacă operatorul va câștiga procesele, Poliția Locală va fi obligată să achite onorariul avocaților firmei de salubritate. Din bani publici. Banii cetățenilor. Între timp, nu există încă o soluție legată de ridicare gunoiul menajer, care din noiembrie tot bântuie pe străzile orașului ca o fantomă a neputinței administrației Soós.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...