back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
Prim-planSpuma UDMR a venit să conecteze orașul la autobuzele electrice

Spuma UDMR a venit să conecteze orașul la autobuzele electrice

Data:

Pe la mijlocul anilor 90, Mc Donald’s a deschis un punct de lucru în Bacău, iar oficialitățile au venit să inaugureze minunea. Azi, 16 martie 2023, doi miniștri, un șef de consiliu județean și un primar au bătut toba că au dat drumul să circule la câteva autobuze electrice. Sigur, administrația poate umple orașul cu cele 70 de autobuze (nu toate în circulație) după ce va face un pod peste Mureș, o centură și va asigura semaforizarea inteligentă. Până atunci, respectând proporțiile, avem Ferrari pe drum de țară. Nu prea merge, dar e motiv de bătut cu cărămida în piept. Să lecturăm comunicatul pompos.

”Sub acest slogan a avut loc astăzi evenimentul de lansare al noilor autobuze electrice.

În prezența dl. Kelemen Hunor, viceprim-ministru în Guvernul României, a dl. Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a dl. Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș și a primarului Soós Zoltán, astăzi au pornit primele autobuze.

Cu un cost total al proiectului de aproape 112 milioane de lei, autobuzele noi, care  începând de astăzi vor putea fi văzute în trafic, anunță o nouă abordare a transportului și a modului în care funcționează orașul. 

Când am preluat mandatul, am stabilit o strategie de dezvoltare a orașului bazată pe o viziune clară. Am spus că vom face pași mici, dar siguri, pentru a crea ceea ce era necesar. Am mai spus atunci că vom crea un oraș în care oamenii vor să trăiască, care oferă servicii de calitate cetățenilor săi și care oferă oportunități multiple de dezvoltare pentru afaceri.

În centrul acestor eforturi se află transformarea sistemului de transport public local. Așa cum am spus, a fost un drum lung – și adesea dificil – pentru a ajunge aici. A fost nevoie de ceva curaj și de multă perseverență. Dar ar fi fost și mai lung și mai greu dacă nu am fi primit un ajutor semnificativ din partea guvernului. Doresc să îi mulțumesc acum domnului Viceprim-ministru, domnului ministru Cseke Attila dar și domnului viceprimar Portik Vilos și întregii echipe din primărie, care, prin eforturi susținute și multă muncă au făcut posibilă implementarea acestui proiect. Vom reînnoi întregul sistem de gestionare a traficului, orarul, stațiile de autobuz – și sper să introducem în curând sistemul de emitere a biletelor digitale, a afirmat primarul Soós Zoltan.

Începând de astăzi, 16 martie, primele autobuze electrice vor circula pe liniile 4, 18, și 23, urmând ca în perioada următoare acestea să intre în circulație și pe liniile 12, 20 și 17”.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...