Vești

Întâlnirea ministrului Barna cu ursul

În această dimineață, ministrului Mediului, Tánczos Barna, s-a întâlnit cu un urs, dar de la distanță. într-o localitatea din Covasna. La scurt timp, el a postat pe Facebook următorul mesaj.

Citeste si
„Azi dimineață în drum spre București m-am întâlnit cu acest urs în localitatea Bixad, Covasna. Nu s-a speriat de mașini și nici de oamenii trecători.
Conform proiectului de ordonanță și a procedurilor aferente, dacă ”animalul a fost observat ocazional în intravilan” sau „animalul nu se retrage la observarea oamenilor”, acest eveniment va putea fi clasificat cu risc redus și se va putea interveni pe baza procedurii de intervenție: prin ”îndepărtarea prin alungare” din intravilanul localității”.
Reacții la postarea ministrului
Mulți comentatori (maghiari sau români) i-au spus că nu e nevoie de o ordonanță să alunge ursul, iar alții că animalele sălbatice periculoase ar trebui ucise.
Cităm: „Singura varianta este IMPUSCAREA IMEDIATA a oricărui exemplar ce nu are frica de om si invadeaza habitatul nostru.

Punct. Restul sunt,, vrajeli si praf in ochi“.
„Eu nu mai spun nimic, v-au spus ceilalți urmăritori ai dumneavoastră. Poate, ar fi totuși ceva : până nu atacă ursul vreun oficial ieșit în natură, veți continua să ezitați, să nu avem o lege care să apere oameni. Și ar trebui spus că atunci când vor veni, poate, străini să ne viziteze locurile frumoase, și se va trezi vreunul dintre ei mâncat, atunci să vedeți scandal internațional. Eu încă nu am uitat de turistul de vârsta a treia, ieșit la plimbare dintr-o pensiune de munte, și dispărut fără urmă.. Credeți că alții, presa internațională, uită? Eu nu cred. În loc să facem din localitățile de munte, ceva care ar impulsiona turismul, noi stam în casă și ne uităm pe geam cum vine ursul să caute mâncare. Suntem prea bogați și nu avem nevoie de nici un stimulent, de nici un câștig”.
Un alt comentator: „Pădurile trebuie lăsate în pace, PĂDURILE trebuie oprite.
Cum ar fi în casa ta, aș vrea să întâlnesc tufișul de bucătărie cu fierăstrăul. Asta e la fel din perspectiva animalelor.
Ei caută mâncare pentru că pădurile au devenit deja periculoase. Cine este cel care este complet revoltat. Case, Villas, Palate, lacuri, zăpadă motocicletă, motor încrucișat, patru roți, Jeep, Schweighofer și lasă-mă să nu-l aliniez”.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button