back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,60
GBP
5,85
12.7 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,60
GBP
5,85
12.7 C
Târgu Mureș
Prim-planCutremur de 5,7 grade Richter

Cutremur de 5,7 grade Richter

Data:

 

Update: Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că din 1943 nu a mai avut loc un cutremur așa mare pornit din Gorj. Recent, cel mai mare seism a avut loc la Buzău în 2018, când au fost înregistrate 5,8 grade Richter. Detalii și video aici.

După cutremurul de ieri de 5,2 grade, azi, după orele 15.00, a avut loc altul mai puternic de 5.7 grade. Evident că site-ul Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP) e picat, la fel ca și luni, așa că oamenii nu au avut de unde să se informeze oficial.

Au mai fost două replici de 3,4 și 3,5 grade.

INFP a postat pe Facebook: În ziua de 14.02.2023, 15:16:52 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ cu 𝐦𝐚𝐠𝐧𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐌𝐋 𝟓.𝟕, 𝐥𝐚 𝐚𝐝𝐚̂𝐧𝐜𝐢𝐦𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝟔.𝟐 𝐤𝐦.
𝐈𝐍𝐓𝐄𝐍𝐒𝐈𝐓𝐀𝐓𝐄 𝐕𝐈
Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 106km NV de Craiova, 136km V de Pitesti, 167km E de Timisoara, 180km S de Cluj-Napoca, 184km SE de Arad, 196km V de Brasov, 219km E de Belgrade, 223km E de Zemun, 223km V de Ploiesti.
Cutremurul a avut două replici cu magnitudinile de 3.4 ML, la adâncimea de 10 km, respectiv 3.5 ML, la adâncimea de 5 km.
Ati simtit acest cutremur? Completați formularul

Mihai Diaconescu, seismolog la INFP, a declarat la Antena 3 că seismul s-a produs la 10 km sud față de cutremurul de ieri: ”Deocamdată suntem în evaluare”, a mai spus acesta: ”Nu este replică, celelalte de ieri trebuie să le privim ca pre-șocuri și cel de azi șocul principal și probabil vor urma replici”, a mai transmis acesta.

Cutremurul s-a simțit și în Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Alexandria, Pitești, Sibiu, Brașov, Cluj, Caracal și Giurgiu.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

(P) Cosmin Pop: Fiți forța care generează schimbarea!

Vă chem să mai fiți o dată forța care...

GALA SUPERSCRIERI. Jurnalistele i-au învins la premii pe ziariști

La capitolul premii la ultima Gala Superscrieri, femeile au...

Mesaj bilingv. Rodica Baciu: Ne trebuie primar competent, nu maghiar sau român!

''Orașul Târgu Mureș a fost prea mult timp subiectul...

(P) Prof. Dr. Horațiu Suciu la interviurile Zi de Zi (VIDEO)

Timp de o oră, prof.dr. Horațiu Suciu a fost...