back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planIncendiu la cea mai mare centrală nucleară din Europa (video)

Incendiu la cea mai mare centrală nucleară din Europa (video)

Data:

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, a tras un semnal de alarmă privind bombardarea centralei nucleare, unde a izbucnit un incendiu:  ”Armata rusă trage din toate părțile asupra CNE Zaporijia, cea mai mare centrală nucleară din Europa. Incendiul a izbucnit deja. Dacă va exploda, va fi de 10 ori mai mare decât Cernobîl! Rușii trebuie să înceteze imediat focul, să permită intervenția pompierilor, să stabilească o zonă de securitate”!


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat: „Europeni, treziți-vă, vă rog. Spuneți-le politicienilor voștri: Trupele rusești bombardează o centrală nucleară din Ucraina. Centrala nucleară Zaporojie… Avertizăm pe toată lumea: niciun stat nu a tras vreodată asupra unităților nucleare. Este pentru prima dată în istoria noastră, în istoria omenirii, când statul terorist recurge la teroarea nucleară”.

„Propagandiștii ruși au amenințat că vor acoperi lumea cu cenușă nucleară. Acum nu mai este o amenințare – acum este o realitate. Armata rusă trebuie să fie oprită imediat. Strigați la politicienii voștri: Ucraina are 15 unități nucleare. Dacă are loc o explozie, este sfârșitul a tot. Sfârșitul Europei. Aceasta este evacuarea Europei. Doar o acțiune europeană imediată poate opri trupele rusești. Nu permiteți ca Europa să moară din cauza catastrofei de la centrala nucleară

Update: Incendiul a fost stins cu greu, pentru că militarii ruși trăgeau asupra pompierilor. A fost nevoie de intervenția președintelui Joe Bide. Agenția Internațională de Energie Atomică a comunicat că nu au fost depășite nivelul radiațiilor.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...