Vești

Generalul Ciucă la a doua tentativă de a fi premier

Mai devreme, Klaus Iohannis a anunțat oficial că generalul (r) Nicolae Ciucă primește misiunea de a forma noul Guvern, după negocierile dintre PNL, PSD și UDMR.

Citeste si

Nicolae Ciucă a mai fost desemnat pe 21 octombrie, dar și-a depus mandatul înainte de a cere votul Parlamentului, după ce a cerut sprijin pentru un guvern minoritar (PNL-UDMR), fără să aibă parte de susținere. Astăzi, el a fost singura propunere ale celor trei partide care formează noua coaliție de guvernare. Ciucă urmează să conducă executivul, în cazul în care este învestit de Parlament, pentru următorul an și jumătate, în urma sistemului de rotație agreat de PNL și PSD.

Din declarațiile președintelui Iohannis

  • S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele.
  • Am constatat că în Parlament s-a format o majoritate solidă din care fac parte: PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților.
  • Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o.
  • Îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului pentru votul de încredere.

Afirmațiile premierului desemnat

  • În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să avem un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlament să putem să realizăm un Guvern care să asigure stabilitatea țării.
  • Un guvern care să asigure stabilitatea țării, cetățenii așteaptă stabilitate și soluții pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemie, criza energetică.
  • Și de asemenea să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR și este evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare.
  • Avem un procent substanțial pentru ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiții solide și foarte bine aplicate. Sperăm ca începând de joi să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale.

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button