back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
Prim-planGalerie foto. Imaginea zilei de la inaugurarea Pieței Bernady

Galerie foto. Imaginea zilei de la inaugurarea Pieței Bernady

Data:

Pe o ploaie mocănească, circa 200 de persoane au asistat astăzi, de la 10.30, la inaugurarea Pieței Bernády György, unde toată spuma UDMR a fost prezentă. Programul a început cu un concert vocal, apoi s-au perindat la microfon mai multe personalități, printre care și László Borbély, majoritatea vorbind în maghiară 95%. Unele au salutat doar în română sau după 15 minute de discurs maghiar au făcut un rezumat de o frază în românește.

Cel care a avut ultimul cuvânt a fost primarul Zoltan Soos care a vorbit în limba națională, nu cea maternă, iar discursul citit a fost postat și pe pagina sa de Facebook. Îl redăm, apoi urmează galeria foto, unde cea mai spectaculoasă imagine este cea în care președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, a fost protejat de ploaie de un domn care-i putea fi tată sau măcar unchi. Domnul fiind și cel care a făcut toate onorurile, invitând pe rând personalitățile la microfon.

Discursul primarului municipiului Târgu Mureș: ”Astăzi a fost o ocazie specială, deoarece nu numai că îl comemorăm pe Bernády György așa cum o facem în fiecare an, ci și pentru că inaugurăm Piața Bernády. Poate că este simbolic și faptul că refacerea acestui spațiu face parte dintr-o inițiativă civică. Transformarea Pieței Bernády a fost unul dintre proiectele câștigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă din 2021. Bernády György și-a imaginat și el Târgu Mureșul ca pe un oraș al cetățenilor activi și întreprinzători, deoarece știa că dezvoltarea orașului este posibilă doar prin intermediul lor. Sper că Piața Bernády refăcută nu va fi doar un loc de întâlnire, ci și o sursă de inspirație pentru ca noi toți să continuăm să lucrăm pentru orașul nostru, amintindu-ne ce înseamnă cu adevărat să construim și să ne modelăm viitorul împreună”.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...