Prim-planVești

Galerie foto. Imaginea zilei de la inaugurarea Pieței Bernady

Pe o ploaie mocănească, circa 200 de persoane au asistat astăzi, de la 10.30, la inaugurarea Pieței Bernády György, unde toată spuma UDMR a fost prezentă. Programul a început cu un concert vocal, apoi s-au perindat la microfon mai multe personalități, printre care și László Borbély, majoritatea vorbind în maghiară 95%. Unele au salutat doar în română sau după 15 minute de discurs maghiar au făcut un rezumat de o frază în românește.

Citeste si

Cel care a avut ultimul cuvânt a fost primarul Zoltan Soos care a vorbit în limba națională, nu cea maternă, iar discursul citit a fost postat și pe pagina sa de Facebook. Îl redăm, apoi urmează galeria foto, unde cea mai spectaculoasă imagine este cea în care președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, a fost protejat de ploaie de un domn care-i putea fi tată sau măcar unchi. Domnul fiind și cel care a făcut toate onorurile, invitând pe rând personalitățile la microfon.

Discursul primarului municipiului Târgu Mureș: ”Astăzi a fost o ocazie specială, deoarece nu numai că îl comemorăm pe Bernády György așa cum o facem în fiecare an, ci și pentru că inaugurăm Piața Bernády. Poate că este simbolic și faptul că refacerea acestui spațiu face parte dintr-o inițiativă civică. Transformarea Pieței Bernády a fost unul dintre proiectele câștigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă din 2021. Bernády György și-a imaginat și el Târgu Mureșul ca pe un oraș al cetățenilor activi și întreprinzători, deoarece știa că dezvoltarea orașului este posibilă doar prin intermediul lor. Sper că Piața Bernády refăcută nu va fi doar un loc de întâlnire, ci și o sursă de inspirație pentru ca noi toți să continuăm să lucrăm pentru orașul nostru, amintindu-ne ce înseamnă cu adevărat să construim și să ne modelăm viitorul împreună”.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button