Prim-planVești

Galerie foto. Piața Bernády, buda și nevoile astupate cu nisip

Ce spune primarul Soos legat de...

Mare eveniment mâine de la 10.30, iar pentru început cităm din invitația către presă: ”Piața Bernády György este un simbol al orașului nostru, frecvent vizitat de localnici și turiști deopotrivă. Parcul din Târgu Mureș a fost construit în 1994 și este locul în care se află statuia fostului primar Bernády György”.

Citeste si

Ce nu se vede este că turiștii și localnicii aveau obiceiul să facă o pauză scurtă la buda de peste drum, aproape față în față cu statuia celui mai bun primar al orașului (n.r. menționez pentru cei care nu știu că s-au construit în mandatul lui Bernády două clădiri simbol: Palatul Culturii și Palatul Prefecturii). Iar toaleta publică a fost abandonată de administrația locală urcată la putere în toamna lui 2020. Oamenii aruncă gunoaie, pentru că nu mai există cineva care să-ți dea voie pentru un leu, așa că fac cât îi duce capul. Poliția Locală e carantinată la Mc Donald’s pentru a da amenzi celor care opresc trei secunde. Și atât, în mare.

Ieri, cu ocazia premierii sportivilor medaliați anul trecut la diverse competiții, l-am întâlnit pe primarul Zoltan Soos, așa că i-am sugerat să ridice un telefon pentru a trimite pe cineva să curețe buda și scările care duc spre ea. Ceea ce a și făcut, spre bucuria mea, pentru că am verificat. L-am întrebat care e viitorul acelei toalete devenită ghenă, una care-l privește sfidător pe primarul Bernády. ”Ea va fi dezafectată, dar până atunci cred că vom turna nisip și vom pune ceva acolo, pentru ca oamenii să nu mai arunce gunoi. Apoi, după ce vom obține autorizația de construcție, vom vedea ce e de făcut”, mi-a spus primarul Soos, liniștit așa cum îi șade bine unui ardelean care se uită de trei ani și nu face nimic într-o direcție banală. Una aflată la intersecția dintre Piața Bernády și Cetatea Medievală din Târgu Mureș, două obiective turistice.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button