DezvăluiriPrim-plan

De ce poate minți primarul mereu? Cazul Soós

Astăzi se împlinesc șase zile de când primarul ales a promis în Consiliul Local Târgu Mureș că va prezenta un raport privind delegația de la Budapesta, aprobată și plătită din bani publici.

Citeste si

La ultima ședinta ordinară, consilierul local László Zsolt Pápai l-a întrebat pe edil ce a făcut în capitala Ungariei în perioada 19-22 decembrie. Deranjat vizibil de abordare, după un schimb de replici, Soós Zoltán a promis că până luni va prezenta raportul în scris.

Ieri a fost luni, dar promisiunea n-a fost onorată, iar surse din primărie au spus pentru Ceasul Cetății că azi va avea loc darea de seamă. Până la această oră, nu s-a întâmplat.

Pápai: a sărit ca ars, de parcă l-am întrebat ceva intim

Răbdător, după ce a observat secretomania din jurul delegației și tăcerea de cinci zile a primariei, Ceasul Cetății l-a întrebat pe László Zsolt Pápai cum privește această încălcare a promisiunii. „Evident că sunt dezamăgit. Altceva s-a promis. Eu am făcut o excepție și am votat pentru, lucru la care mă asupra căruia mă gândesc serios dacă-l voi mai face. Niciodata n-am votat o delegatie în afară.

Asta în speranța că nu va merge la cumparaturi de Crăciun sau degustare de vinuri, cum era obiceiul pe vremea lui Florea. Am înțeles că la sfârșitul lunii decembrie n-a putut prezenta raportul, în ședința extraordinară, dar la cea ordinară din 28 ianuarie ar fi trebuit să-l avem pe masă.

Acum nici luni nu a ajuns, iar primarul a sărit ca ars când l-am chestionat de parcă l-am întrebat cine știe ce lucru intim, nu ceva legat de funcția sa și de obligația din Codul Administrativ”, a mai spus Pápai.

Ce obligații are primarul și cum poate fi sancționat?

Potrivit Codului Administrativ, la articolul155 (unde sunt trecute atribuțiile primarului), aliniatul 3 prevede clar la litera C că este obligat să prezinte rapoarte și informări la solicitarea consiliului local. Nu există însă nicio sancțiune în cazul în care nu o face. Așadar, mai departe, Soós Zoltán poate minți cât dorește pentru că nimeni nu are cum să-l tragă de mânecă legal. Desigur, pot apărea discuții în ședința Consiliului Local privind articolele și aliniatele din lege, dar atât.

Update: Raportul a fost trimis în sfârșit. El cuprinde întâlnirile și rezumatul discuțiilor. Îl puteți lectura în format foto.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button