back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
Prim-planDe ce încă lucrează un polițist local condamnat penal

De ce încă lucrează un polițist local condamnat penal

Data:

În 2017, polițistul local Szekely Gheorghe i-a dat o amendă din burtă lui Răzvan Ioan Pop, care a contestat sancțiunea, i-a fost anulată și apoi s-a îndreptat împotriva agentului. După aproape patru ani de procese, judecătorii din Târgu Mureș l-au condamnat penal pentru fals intelectual și uz de fals pe SG, cu închisoarea la un an și o lună, dar el continuă să vină la muncă de parcă nu s-a întâmplat nimic. Revoltat, Pop a scris că se va adresa tuturor instituțiilor să rezolve această problemă, iar Poliția Locală Târgu Mureș a sărit în apărarea condamnatului penal. Replica o aveți în continuare.

Informare de presă

”Având în vedere anumite declarații apărute în spațiul public virtual referitoare la situația juridică a contractului individual de muncă al polițistului local S.G., ca urmare a unui proces penal și ținând cont de faptul că se sugerează că instituția noastră nu ar fi aplicat legea în această privință, precizăm următoarele: – polițistul local, S. G., a fost condamnat prin sentință penală în anul 2021, rămasă definitivă, la 1 an și o lună închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

În conformitate cu art.90 alin 1 din Codul penal, efectele amânării aplicării pedepsei : “Persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare”.

Cu alte cuvinte, polițistului local la care se face referire nu i se pot aplica sancțiuni, mai precis desfacerea contractului individual de muncă. Direcția Poliția Locală Târgu Mureș a tratat cu maximă atenție și transparență acest caz și a aplicat întocmai legea. Îi asigurăm pe târgumureșeni că Poliția Locală își face datoria legală atât în raporturile cu cetățenii cât și în cele cu angajații instituției”.

Fotografia este generică

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Vechea jonglerie grotescă făcută de autorități, cu avizul juriștilor habarniști pe care-i plătesc din banii contribuabililor. Articolul respectiv vizează doar regimul penal, nicidecum sancțiunile disciplinare din cadrul instituției. Poliția Locală trebuia să-l judece disciplinar și, ținând cont de gravitatea faptei, să-i desfacă imediat contractul de muncă. Asta numai dacă ar fi o instituție cu adevărat în slujba cetățenilor, desigur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...