Prim-planVești

De ce încă lucrează un polițist local condamnat penal

În 2017, polițistul local Szekely Gheorghe i-a dat o amendă din burtă lui Răzvan Ioan Pop, care a contestat sancțiunea, i-a fost anulată și apoi s-a îndreptat împotriva agentului. După aproape patru ani de procese, judecătorii din Târgu Mureș l-au condamnat penal pentru fals intelectual și uz de fals pe SG, cu închisoarea la un an și o lună, dar el continuă să vină la muncă de parcă nu s-a întâmplat nimic. Revoltat, Pop a scris că se va adresa tuturor instituțiilor să rezolve această problemă, iar Poliția Locală Târgu Mureș a sărit în apărarea condamnatului penal. Replica o aveți în continuare.

Citeste si

Informare de presă

”Având în vedere anumite declarații apărute în spațiul public virtual referitoare la situația juridică a contractului individual de muncă al polițistului local S.G., ca urmare a unui proces penal și ținând cont de faptul că se sugerează că instituția noastră nu ar fi aplicat legea în această privință, precizăm următoarele: – polițistul local, S. G., a fost condamnat prin sentință penală în anul 2021, rămasă definitivă, la 1 an și o lună închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

În conformitate cu art.90 alin 1 din Codul penal, efectele amânării aplicării pedepsei : “Persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare”.

Cu alte cuvinte, polițistului local la care se face referire nu i se pot aplica sancțiuni, mai precis desfacerea contractului individual de muncă. Direcția Poliția Locală Târgu Mureș a tratat cu maximă atenție și transparență acest caz și a aplicat întocmai legea. Îi asigurăm pe târgumureșeni că Poliția Locală își face datoria legală atât în raporturile cu cetățenii cât și în cele cu angajații instituției”.

Fotografia este generică

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

  1. Vechea jonglerie grotescă făcută de autorități, cu avizul juriștilor habarniști pe care-i plătesc din banii contribuabililor. Articolul respectiv vizează doar regimul penal, nicidecum sancțiunile disciplinare din cadrul instituției. Poliția Locală trebuia să-l judece disciplinar și, ținând cont de gravitatea faptei, să-i desfacă imediat contractul de muncă. Asta numai dacă ar fi o instituție cu adevărat în slujba cetățenilor, desigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button