Vești

Criza stimulatoarelor cardiace continuă la Spitalul de Urgență

Vitale pentru pacienții cărora li se va termina acumulatorul sau au nevoie de pacemakere, stimulatoarele cardiace lipsesc de la Spitalul de Urgență Târgu Mureș, iar profesorul doctor Imre Benedek a atras atenția asupra acestui aspect important. Se întâmpla săptămâna trecută, iar astăzi renumitul cardiolog a revenit cu precizări pentru că stimulatoarele încă n-au ajuns. Tot astăzi, Ceasul Cetății a reușit să discute cu doi dintre pacienții de la Cardiologia de stat, care s-au transferat la privat pentru a-și salva viețile. Vom reveni cu interviurile în scurt timp.

Precizări la comunicatul de presă

”Într-adevăr, am avut cunoștința că s-a depus un referat pentru obținerea unor pacemakere, fără de care bolnavii se aflau în pericol de moarte iminentă. Tocmai pentru că am știut de gravitatea situației, m-am adresat tuturor celor care ar fi putut interveni pentru semnarea referatului, printre altele prefectul de Mureș, care a fost anunțat și în scris, dar dânsa nu a răspuns la apel. Mai mult, am solicitat sprijin și de la reprezentanții UDMR, care sunt sfătuitorii ministrului interimar al sănătății, domnul Cseke Attila.

Așteptând să primim aprobarea la un referat de care depindeau viețile bolnavilor, am fost sunat de către dl. dr. Berkovits, care este consilierul domnului Netanyahu, fostul prim ministru Israelian. Având aceași religie ca unul dintre pacienții  aflați în situația gravă la care fac referire, dânsul m-a întrebat cum este posibil ca pacienții care sunt cetățeni români, plătitori de taxe și impozite, să nu aibă acces la servicii medicale de bază.

Printre pacientii menționați se afla și renumitul profesor Péter Mihály. După ce acesta nu a obținut serviciile medicale de care depindea viața dânsului, el a decis să plece acasă pe răspundere proprie. Din păcate, în trecut, am mai avut o situație asemănătoare. Mai exact, unui pacient renumit de etnie maghiară i-a fost refuzat un tratament, după care, în curtea spitalului clinic județean, a apărut un elicopter cu însemnele statului Maghiar, iar acesta a fost transportat în Ungaria pentru tratament. Tocmai pentru că a existat precedentul rușinos, am decis să transfer ambii bolnavi în spital privat și am implantat pacemakerele salvatoare de vieți. Fiind unul dintre reprezentanții vieții medicale din Târgu Mureș și având parte din asemenea evenimente care se repetă mult prea des, mi-ar fi fost rușine să se implice din nou alt stat, fie cel maghiar, fie israelian, pentru salvarea vieții cetățenilor români, doar pentru că reprezentanții administrației spitalului întârzie cu o simplă semnătură.

Menționez că amândoi pacienți sunt într-o stare bună și beneficiază de confortul din spitalul privat, fiind supravegheați de către subsemnatul.

PS Am aflat că vineri la amiază, după evenimentele menționate, a fost semnat și referatul pentru pacemakere, care vor veni. Le așteptăm și astăzi, marți, 5 octombrie.

Am văzut printre comentarii o doamnă care se intreba de ce nu am facut nimic până acum în privința sistemului medical. Poate este vorba despre o persoana tânără, care nu îmi cunoaște activitatea îndelungată în acest sens, pentru că de prea multe ori am semnalat deficențele sistemului medical și pentru care eu și familia mea am suferit deseori.

Probabil că va trebui să mai revin cu alte informații privind sistemul sanitar pentru a înștiința corect publicul și voi încerca să fac asta mai des de acum încolo. De asemenea, vreau să atrag atenția că locuitorii din Târgu Mureș și județul Mureș, deși întâmpinați de situații ca și cea descrisă mai sus, sunt într-o situație mult mai bună și chiar privilegiată în ceea ce privește sistemul medical, comparativ cu alte zone din România”.

Prof.dr. Imre Benedek

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button