Vești

Prof. dr. Benedek: conducerea spitalului pune în pericol viața unor pacienți

De o semnătură depinde viața unor pacienți de la Spitalul de Urgență Târgu Mureș, iar ea întârzie să vină. Într-un lung comunicat de presă, prof. dr. Imre Benedek a atras atenția asupra pericolului. Îl redăm în continuare.

”Viața unor pacienți infectați cu coronavirus este pusă în pericol la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș

În timp ce în România ard spitale și ni se spune că a fost o situație neprevăzută, manageri numiți politic refuză să pună în aplicare legea și decizii ale Ministerului Sănătății.

Este și situația de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde managerul numit politic de USR PLUS refuză să semneze achiziția de stimulatoare cardiace, de care depinde viața mai multor pacienți internați în Clinica de Cardiologie.

Deși toate procedurile de achiziție sunt finalizate de mai multe zile, managerul SCJU nu și-a pus semnătura pe o simplă comandă către distribuitorul acestor stimulatoare.

Acești manageri numiți politic se cred mici Dumnezei, care au nesimțirea să se joace cu viața unor oameni, care depinde de aceste dispozitive. Cinci oameni, printre care și un venerabil profesor universitar, care a pregătit zeci de generații de medici, dar și un pacient cardiac infectat cu coronavirus, au fost salvați de echipa de specialiști în cardiologie din Târgu Mureș. Dar medicii trebuie să beneficieze de progresele medicinei, pe care să le folosească așa cum știu ei mai bine, în continuarea tratamentului”, a avertizat profesorul Benedek (sursa: mureș.ro).

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button