Vești

În doi ani, Târgu Mureș va avea un parc de 4 hectare

La conferința de presă de astăzi și apoi pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Târgu Mureș a precizat că a găsit un teren nefolosit pe care-l va transforma într-un parc natural în doi ani. Corect este că proiectul a fost întocmit și câștigat pe timpul fostei administrații, iar acum e doar o poveste oficială.

Citeste si

Cum va arăta parcul

Proiectul are ca scop, pe lângă amenajarea de spații verzi în proporție de 90.64%  și alte spații (altele decât cele verzi-9,36%), cum ar fi: o alee pietonală suspendată (alee pietonală panoramică), teren de joacă pentru copii; pistă de alergare (suprafața din tartan) L=200.0 m (l=1.25 m); alei pietonale pavate cu piatră naturală (l=1.50m); spații rezervate amplasării de mobilier urban (bănci, pergole, coșuri de gunoi, cișmele, stâlpi de iluminat public, panouri de informare, rastel pentru biciclete, împrejmuire, amenajări pentru animale de companie, etc.), scenă pentru activități culturale și grupuri sanitare și alte facilități și echipamente pentru agreement și sport. Valoarea totală a proiectului este 14.533.962,80 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă (98%).

(La conferință de presă au participat domnul Viorel Dinea, directorul societății Mapcom, respectiv domnul inginer Aszalos Tibor Albert, director de proiect).

Promisiunea primarului

Cităm din promisiune: ”Un teren neutilizat, din cartierul Tudor, între Calea Sighișoarei – str. Apicultorilor – str. Sârguinței, cu o suprafață de aproximativ 4 hectare urmează a fi transformat într-un spațiu de agrement și petrecere a timpului liber pentru târgumureșeni și turiști. Propun ca locația să poarte numele de GREEN PARK SUBSTEJERIȘ – CSEREALJA, pentru că această zonă există deja sub acest nume în memoria colectivă a târgumureșenilor. Una dintre prioritățile mandatului meu este creșterea suprafeței de zone verzi a orașului. Dacă în acest moment, conform ultimelor date din Registru spațiilor verzi, Târgu Mureșul are aproximativ 23 mp spațiu verde/cap de locuitor, sub sloganul, Orașul viu – orașul verde!, consider că putem crea noi spații verzicare să ducă la o creștere a calității vieții târgumureșenilor. Realizarea parcului natural este finanțat în proporție de 98% din fonduri ale Uniunii Europene, iar termenul de finalizare este 24 luni”, a mai spus Zoltan Soos.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button