Vești

Consiliul UMFST neagă evidența unui posibil focar

După dezvăluirile Ceasului Cetății privind posibilul focar Covid de la UMFST, conducerea universității a contracarat printr-un articol la Radio Mureș, apoi prin mesaje amenițătoare către studenți. Cu toate că există cazuri declarate la DSP Mureș și zeci de studenți în carantină, rectorul Leonard Azamfirei susține că nu e niciun pericol și că sesiunea se va susține fizic. În finalul mesajului pe care-l redăm, conducerea universității uită că acolo nu sunt doar mediciniști, ci și alte facultăți. Comunicatul este semnat de cei de la liga studenților, dar ei nu au nicio responsabilitatea și putere în organizarea sesiunii, ci e doar o preluarea a indicațiilor primite de la conducerea universității.

Citeste si

Dragi colegi,

Venim în atenția tuturor cu informații privind modalitatea de desfășurare a examenelor, aflându-ne în pragul sesiunii și sfârșitului modulului 3. Dorim să punctăm pe această cale necesitatea respectării deciziei luate de conducerea universității cu privire la susținerea examenelor sumative în format on-site și să vă aducem la cunoștință că această decizie rămâne neschimbată. Considerăm necesară menționarea acestui aspect deoarece s-au comunicat, prin intermediul persoanelor neautorizate și incomplet informate din surse neoficiale, informații false pe care dorim să vi le clarificăm:

1.Este necesară efectuarea unui test COVID-19 înaintea desfășurării examenelor-FALS
Universitatea se va asigura că toate măsurile de prevenție vor fi luate, prin completarea formularelor de triaj epidemiologic, măsurarea temperaturii la intrarea în săli, asigurarea de dezinfectanți, aerisirea și dezinfecția sălilor, respectarea măsurilor de distanțare în săli și implementarea de circuite epidemiologice. Aceste măsuri au fost luate și la examenul sumativ on-site din iulie 2020, acesta desfășurându-se fără probleme. De asemenea, considerăm că riscul de infecție a scăzut considerabil de atunci, marea majoritate a studenților și a cadrelor didactice sunt vaccinate, aceasta fiind cea mai bună metodă de prevenție la ora actuală. Apelăm pe această cale și la responsabilitatea fiecăruia de a menține distanțarea socială și a vă proteja pe voi, pe colegii Dvs. și cadrele didactice prezente.

2. Un test COVID-19 pozitiv sau carantinarea vor compromite susținerea examenului în format fizic – FALS
Persoanele depistate la testare cu rezultat pozitiv/ aflate în izolare NU vor trece în sistem online de desfășurare al examenului sumativ. Vor fi examinați în sesiunea de restanțe, prin examen oral, și va fi considerat examen de sesiune ordinară (nu le va fi compromisă repartizarea “taxă-buget”). Această soluție se aplică și pentru cei care se află în izolare impusă de către DSP. Menționăm că toate actele doveditoare, fie referitoare la teste decelate pozitive, fie la carantinare, vor fi verificate la DSP și sancționate conform legii în cazul falsificării.

Absența de la examenul sumativ este motivată medical doar de o autoritate medicala (ex. DSP, nu orice cadru medical cu parafă)! Considerăm că aceste “zvonuri” alături de cele referitoare la focarele de infecție COVID-19 provin, cel putin parțial, din partea unor studenți care se consideră nepregătiți de a susține examenul în mod corect și transparent, comportament pe care nu îl susținem.

Dorim pe această cale să apelăm la bunul simț și la responsabilitatea fiecărui student de a contribui la menținerea calității învățământului superior, promovăm seriozitatea, asumarea și profesionalismul în rândul medicilor de mâine!

Vă dorim succes la examene și să ne revedem cu bine.
Împreună facem diferența!
Consiliul Director LSTGM 2020-2021

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button