back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
Prim-planComisia Europeană și prostia egalității fără Crăciun

Comisia Europeană și prostia egalității fără Crăciun

Data:

Tâmpenia a fost retrasă. Victorie, așadar. Ce a fost însă în capul UE prin Comisia Europeană de a vrut să interzică folosirea cuvântului Crăciun, pentru a nu leza pe cei care nu-l sărbătoresc?

Fapte. Ghidul de 30 de pagini, care conține instrucțiuni despre folosirea unui limbaj neutru din perspectiva genului și care să se conformeze cerințelor comunității LGBTQ+ în cadrul Comisiei, a fost introdus de către comisarul pentru egalitate Helena Dalli în octombrie. Documentul făcea parte din planul președintelui comisiei Ursula von der Leyen de a implementa o „uniune a egalității” și de a se asigura că „toată lumea este apreciată și meritele recunoscute, indiferent de gen, origine etnică sau rasială, religie sau credință, dizabilități, vârstă sau orientare sexuală”.

Ce prevede controversatul document. Gazeta Il Giornale a descoperit mârșăvia și de aici au apărut reacțiile. Dar ce prevedea ghidul exact. Cele mai importante recomandări. Documentul cerea oficialilor Comisiei să „nu se adreseze niciodată audienței cu ‘doamnelor și domnilor’, ci să folosească expresii precum ‘dragi colegi’”. Staff-ul Comisiei era îndemnat să evite termeni precum „domnișoară” și „doamnă”, cu excepția cazului în care preferințele persoanei adresate sunt dezvăluite în mod explicit. Altfel, trebuie să folosească apelativul din limba engleză „Ms universally”.

Cea mai controversată parte a ghidului era „să evite asumpția că toată lumea e creștin”. „Nu toată lumea serbează Crăciunul și nu toți creștinii serbează Crăciunul în aceeași zi”, se spunea în document. Angajații Comisiei trebuiau să înlocuiască propoziții precum „perioada de Crăciun poate fi foarte stresantă” cu „perioada de sărbători poate fi foarte stresantă”.

Pentru a descrie un „cuplu internațional”, documentul propunea folosirea numelor „Malika și Julio”, în loc de „Maria și John”, pentru a se evita utilizarea numelor tipice creștine. Ghidul recomanda evitarea „cuvintelor de gen”, precum „materiale făcute de om” („man” poate să însemne atât „om”, cât și „bărbat” în engleză), formulare care trebuia înlocuită cu „materiale sintetice”. Așadar, nu mai suntem oameni, ci materiale sintetice.

Reacții. Recomandările nu au fost primite cu brațele deschise de toată lumea. Secretarul de stat al Vaticanului și unul dintre cei mai importanți oficiali ai Sfântului Scaun, cardinalul Pietro Parolin a declarat pentru Vatican News: „Bineînțeles, știm că Europa îi datorează existența și identitatea multor contribuabili, însă nu putem uita că unul din principalii contribuabili, dacă nu cel mai important, este Creștinismul”. Giorgia Meloni, liderul partidului de extremă dreapta Frații Italiei, a replicat: „În numele unei ideologii sinistre, ei vor să suprime cultura unui întreg popor. Istoria și identitatea noastră nu pot fi anulate, ele trebuie respectate”.

Concluzia. Așadar, în numele egalității, majoritatea ar trebui să se supună minorității. Creștinii trebuie să stea în genunchi în fața a 2-3% din populația Europei, doar pentru a nu-i deranja pe ceilalți cu obiceiurile și credința de peste două milenii. Eventual să-și ceară scuze că s-au născut într-o religie. Ei bine, recomandările din ghidul intern sunt apă de ploaie în curtea CE.

În realitate, acest lucru se întâmplă în câteva țări europene. Spre exemplu, o prietenă profesoară în Franța mi-a spus că nu se mai face brad de Crăciun la școală pentru a nu-i supăra pe musulmani. Cum ați observat, nici oameni nu mai suntem, ci materiale sintetice, pentru a nu cumva să se facă legătura dintre om și evidentul lui sex. Dacă ești bărbat, dar gay, asta nu înseamnă că ți-a căzut instrumentul pe jos în drumul spre diversitate. Dacă ai făcut o operație de schimbarea naturii tale, atunci e altceva, dar tot nu e deranjat atât timp cât acum nu mai ești bărbat, ci chiar vrei să fii considerat femeie.

Așadar, exagerarea din corectitudinea politică este o tâmpenie care trebuie să se oprească repede până nu o luăm cu capul și apoi cu furcile spre distinșii imbecili din fruntea CE. Și nu doar noi, ci peste 70% dintre creștinii și mai mult de atâția dintre cei care sunt conștienți că s-au născut cu un sex și așa rămân.

PS Impresia mea e că Ursula and co sabotează existența Uniunii Europene prin reguli tot mai tâmpite. Ultima: în curând, nu vom mai avea voie să facem focul cu lemne, ci să folosim soluții alternative, dar ecologice. În timp ce toți oficialii merg cu mașini ce poluează la greu, ba chiar cu avioane pentru 50 de km, noi trebui să ne vindem organele pentru a plăti gazul și curentul, care-s tot mai scumpe. Dar în anumite zone nici n-a ajuns conducta cu gaz, chiar dacă ai vrea. În situația în care nu va exista o opoziție fermă în UE, atunci prevăd că ea se va fărâmița.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...