Prim-planVești

Colegiul Papiu. Un elev de-a VIII-a și-a bătut diriginta cu pumnii și picioarele

Ambulanța și polițiștii au ajuns acum 30 de minute la unitatea școlară, după ce un licean și-a agresat profesoara care-i era și dirigintă, conform unor elevi care ne-au scris.

Vom reveni cu detalii legate de agresiunea de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, unde un elev și-a bătut cu sălbăticie diriginta, potrivit primelor informații. La final găsiți comunicatele poliției și ale Inspectoratului Școlar Mureș, dar și un film obținut de colegii de la Punctul.

Update: tânărul a fost reținut pentru 24 de ore. Detalii aici.

Comunicatul IPJ Mureș

”Astăzi, 11 martie, în jurul orei 10.00, polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții unei unități de învățământ din Târgu Mureș cu privire la faptul că, în cadrul unei ore de curs, de la clasa a 8-a, s-ar afla în derulare un posibil conflict.

Polițiștii de ordine publică (proximitate), alături de polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au deplasat la fața locului, stabilind faptul că un elev de 15 ani, din clasa a 8-a, s-a urcat în timpul orelor de curs pe un dulap și a arătat gesturi obscene cadrului didactic.

Tânărul a manifestat un comportament necooperant față de polițiști, fiind imobilizat și condus la sediul Poliției municipiului Târgu Mureș, unde a fost invitată și mama acestuia, pentru clarificarea stării de fapt și lămurirea situației.

De asemenea, tânărului i-a fost aplicată o sancțiune contravențională, cu amenda, în valoare de 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În jurul orei 12.35, polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții aceleiași unități de învățământ cu privire la o faptă de agresiune.

La fața locului, polițiștii au stabilit că același tânăr ar fi aplicat lovituri cu pumnii și picioarele cadrului didactic îndrumător, manifestându-se recalcitrant în continuare.

Tânărul a fost imobilizat și condus la sediul unității de poliție alături de părintele său, în vederea continuării cercetărilor și luări măsurilor legale care se impun”.

Comunicatul Inspectoratului Școlar Mureș

”Având în vedere știrile apărute în presa mureșeană cu privire la incidentul petrecut la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, facem următoarele precizări:

Astăzi 11 martie 2024, în jurul orei 10.00, diriginta clasei a VIII-a A a solicitat intervenția doamnei director la această clasă. Un elev era urcat pe dulap și protesta la invitația de a se da jos și a participa la ore, pe motiv că a fost sancționat de nenumărate ori, datorită comportamentului. La refuzul și limbajul injurios, doamna director a rugat elevii să iasă din clasă împreună cu d-na profesor și să meargă în laboratorul de specialitate.

În acest timp, elevul în cauză și-a aprins o țigară, așezându-se pe pervazul geamului, laboratorul fiind situat la etajul II.

A fost apelată atât Poliția de proximitate cât și Serviciul de urgență 112.

La sosirea echipajului de poliție, elevul din clasa a VIII-a se afla la nivelul parterului, iar după o răbufnire violentă, a fost încătușat și dus la mașina de poliție.

La colegiu s-au prezentat angajații de la Poliția de proximitate și siguranță școlară, pentru a lua declarații.

După plecarea acestora, elevul s-a întors împreună cu mama lui, au așteptat-o pe doamna dirigintă pe hol, au amenințat-o cu moartea și într-o răbufnire violentă, elevul i-a aplicat acesteia mai multe lovituri.

A fost apelat din nou echipajul de poliție prin dispeceratul 112 și l-au ridicat pe elev împreună cu mama lui.

Doamna dirigintă a fost transportată la IML și SMURD.

Inspector școlar general,

prof. Paula-Maria DĂRĂBAN”.

 

FOTO: Imaginea cu colegiul este este generică și este realizată acum câteva zile, fără nicio legătură cu violența de astăzi.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button