Prim-planVești

Sute de oi moarte abandonate la Sângeorgiu de Mureș

Domnule, nu mai poți respira în zonă, așa put oile moarte, iar primăria și autoritățile nu fac nimic, ni s-a plâns un localnic din Sângeorgiu de Mureș. Circa 300 de ovine au fost abandonate pe câmp de ciobanul Stanciu (potrivit localnicului), care are mereu probleme că nu-și vaccinează animalele. Descoperirea a avut loc joia trecută, pe 29 februarie, iar marți Ceasul Cetății a sunat la Direcția Sanitar-Veterinară Mureș, pentru a afla de ce nu sunt ridicate cadavrele. Într-o oră, mașinile instituției și ale primăriei s-au deplasat la fața locului de unde au colectat oile decedate. Ieri, la solicitarea noastră, Inspectoratul Județean de Poliție Mureș ne-a transmis un comunicat legat de acțiunea din Sângeorgiu.

Dosar penal pentru cioban

”La data de 3 martie 2024, Secția de Poliție Rurală Nr. 1 Gornești a fost sesizată cu privire la faptul că, pe un câmp din Sângeorgiu de Mureș, se află mai multe ovine decedate de mai mult timp.

O echipă complexă formată din reprezentanți ai I.P.J. Mureș, D.S.V.S.A Mureș și Primăriei Sângeorgiu de Mureș s-au deplasat la fața locului, pentru desfăşurarea activităţilor specifice conform competenţelor, fiind identificate aproximativ 280 de ovine decedate.

În continuare s-a procedat la curățarea zonei și la transportarea cadavrelor la un incinerator autorizat.

Totodată, polițiștii din cadrul I.P.J. Mureș – Serviciul de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase la animal sau plante ori a dăunătorilor, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, cercetările fiind preluate de Biroul pentru Protecția Animalelor, pentru continuarea cercetărilor”, a precizat Biroul de Presă al IJP Mureș.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button