Vești

Clinica de Cardiologie reia implantarea percutană a valvelor aortice

Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a anunţat  reluarea, sub îndrumarea unui specialist de la Spitalul Universitar din Frankfurt, a intervenţiilor complexe de implantare percutană a valvelor aortice, suspendate din cauza pandemiei de COVID-19.

„Doamna doctor Nicotera (director medical al Departamentului de Cardiologie de la Spitalul Universitar din Frankfurt, n.r.) a fost alături de noi în efectuarea acestor intervenţii complexe de implantare percutană a valvelor aortice la doi pacienţi vârstnici care sufereau de afecţiuni cardiovasculare severe, cu comorbidităţi de stenoză aortică avansată şi pentru care implantarea percutană de valvă aortică a reprezentat o alternativă faţă de intervenţia chirugicală. Adică aceşti pacienţi, în loc să li se implanteze o valvă chirugicală pe procedura clasică, care implica intervenţie pe cord deschis au beneficiat de implantare percutană printr-o procedură minim invazivă a acestor valve care le vor ameliora evoluţia şi rata de supravieţuire”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, şefa Clinicii de Cardiologie a SCJU Târgu Mureş, prof. dr. Theodora Benedek.

Dr. Măriuca Vasa Nicotera, director medical al Departamentului de Cadiologie de la Spitalul Universitar din Frankfurt, a remarcat faptul că echipa de la Târgu Mureş care a efectuat cele două proceduri este una „foarte bună profesional şi cu o experienţă foarte mare în domeniul intervenţional”.
Continuarea pe AGERPRES

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button