Vești

Cinci noi focare de COVID-19 active în județul Mureș

La momentul actual, treisprezece focare de COVID-19 sunt active în județul Mureș. Săptămâna trecută erau doar opt.

Citeste si

Numărul infectărilor cu SARS-Cov-2 a crescut considerabil și în județul Mureș, astfel că a crescut și numărul focarelor active. Au fost identificate cinci noi focare de infecție cu COVID-19 atât în mediul privat cât și public.

Doar la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș sunt active acum trei focare, un altul este la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureș și încă unul la spitalul din Luduș.

Directorul DSP Mureș, dr. Iuliu Moldovan pentru Radio Mureș:

„Avem 13 focare  în monitorizare acum. Focare vor mai apărea atâta timp cât va exista acest virus, atât cazuri individuale cât și focare. Se fac în jur de 400 de teste pe zi. Noi avem acum Top Med și cele două spitale unde testăm PCR în județ dar mai sunt mulți care se testează la unități medicale… Focare mai sunt și în alte unități spitalicești din județ: la Institutul de Boli Cardiovasculare și la Spitalul din Luduș. La cămine de vârstnici avem un focar… în jurul Târgu-Mureșului. Încă în monitorizare mai avem o școală, dar și la agenți economici…”

Unul din focarele recent confirmate este cel de la Adăpostul de Noapte din Târgu-Mureș, unde au fost identificate până acum 15 cazuri pozitive, două la angajați și restul la beneficiari.

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button