Vești

Ce conține pașaportul de vaccinare

Comisia Europeană a prezentat adeverința verde cu ajutorul căreia vom putea călători la vară, fără bătăi de cap, iar ea va fi gata până la 1 iunie. Este o propunere și datele conținute de documentul virtual au legătură cu sănătatea turiștilor. Supranumit pașaportul verde, codul QR va putea citi informațiile de identificare ale deținătorului, dacă a făcut un vaccin acceptat de UE, dacă are un test negativ privind coronavirus sau s-a vindecat.

Momentan, pașaportul verde nu este obligatoriu, dar este de așteptat să se întâmple. Propunerea urmează să fie votată de Parlamentul și Consiliul European.

Comisia Europeană a răspuns la șase întrebări esențiale. Una dintre ele privește libertatea de circulație. Îl redăm aici pe cel mai important.

NU SUNT ÎNCĂ VACCINAT(Ă), VOI PUTEA MERGE ÎNTR-O ALTĂ ȚARĂ DIN UE?

Da. Certificatul verde digital ar trebui să faciliteze libera circulație în interiorul UE. El nu va fi o condiție obligatorie pentru exercitarea dreptului de liberă circulație, care este un drept fundamental în UE. Certificatul verde digital poate, de asemenea, să dovedească rezultatele testelor, care sunt adesea necesare în temeiul restricțiilor aplicabile în materie de sănătate publică. Certificatul reprezintă o oportunitate pentru statele membre de a adapta restricțiile existente aplicate din motive de sănătate publică. Ne așteptăm ca ele să ia în considerare această dovadă a situației cetățenilor în relație cu COVID-19 pentru a facilita călătoriile.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button