12 C
Târgu Mureş

Cazul domnului Florea: din vânat vânător

De citit

Mai multe

Hărțuit timp de doi ani, apoi sancționat și dat afară de la locul de muncă, domnul Florea s-a trezit cu un dosar penal pentru uzurpare de funcții oficiale. Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș a început să cerceteze cazul, iar în aceste zile învinuitul a primit prin poștă neînceperea urmăririi penale, mai exact clasarea din lipsă de probe.

Florin Florea a fost gardian public, polițist comunitar și apoi local, după cum s-a schimbat denumirea, mai bine de 14 ani. Până în momentul în care alt Florea, primarul Dorin Florea, a considerat că este indisciplinat în armata de supuși din cadrul Poliției Locale, conduse acum de directorul executiv Raul Dacian Matiș, pe atunci adjunct. Edilul a dat dispoziție să fie dat afară, Matiș a inventat două sancțiuni, comisia de disciplină a luat act prin șeful ei, Korpady Gyorgy, apoi polițistul local a fost concediat. Mai mult, pentru că a ținut locul unor șefi (doar patru, care au beneficiat de salarii, fără să-și îndeplinească rolul), Florin Florea a fost învinuit de uzurpare de calități oficiale.

Lăsat fără loc de muncă, apoi urmărit să nu poată fi angajat nicăieri de câte ori și-a depus dosarul în oraș, Florin Florea a contestat în instanță demiterea sa, iar până acum a câștigat toate procesele. Primăria lui Florea a făcut apel de fiecare dată, cu șanse mici de a întoarce decizia judecătorilor. Așa a trecut mai bine de un an, iar acum a venit rezoluția procurorului, care acum cercetează un alt dosar penal, la plângerea celui vânat. Mai exact, Raul Dacian Matiș este verificat pentru instigare la abuz, abuz și delapidare. Și nu este singura plângere împotriva sa. Una se află în lucru la DNA (vom reveni cu detalii).

Cine e Matiș?

Actualul director executiv al Poliției Locale s-a instruit la SRI, unde a fost ofițer, iar după câțiva ani s-a retras și a intrat în presă. A fost ziarist cățiva ani (la Radio România Actualități), după care a ajuns la Poliția Locală, unde a fost director adjunct și acum plin. Mai multe surse ne-au spus că în timpul campaniei locale se ocupa cu dirijarea celor care distribuiau pliante pentru Claudiu Maior, fostul consilier personal al edilului Florea și candidat la Primăria Târgu Mureș, iar acum visează la un scaun de senator din partea Pro România lui Victor Ponta.

Foto: Pagina de Facebook Raul Matiș

Grafică: Tommy Ingberg

- Advertisement -

 

 

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

Top articole