21 C
Târgu Mureş

Candidatura de la Spitalul de Urgență a făcut un pas în penal

De citit

From Ukraine with love

Ranchiuna homosexualilor

Mai multe

După 10 zile de la începerea concursului, Ceasul Cetății a obținut oficial numele candidatului unic pentru funcția de manager al Spitalului Clinic de Urgență Mureș. Informație publicată pe surse din 4 iunie, cu trei zile înainte de depunerea dosarului, dar ținută la secret până am insistat cu solicitări legale la spital și Ministerul Sănătății. Confirmarea ne-a fost transmisă de prof. dr. Klara Brînzaniuc, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului de Urgență și șeful comisiei de concurs. Așadar, așa cum am dezvăluit, managerul interimar Mariana Cernat este și singura variantă pentru poziția de manager. Concurs aproape câștigat, dacă nu intervin două aspecte: o anchetă penală și retragerea din cursă.

Ce spune Codul Penal privind incompatibilitatea

Dacă s-ar fi respectat regulile, concursul ar fi trebuit reluat de pe 8 iunie, la o zi după ce Mariana Lenuța Cernat și-a depus dosarul, iar el a fost acceptat. În 24 de ore s-ar fi putut observa incompatibilitatea. Mai exact, președintele CA și totodată șeful comisie de concurs „s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani” cu actualul candidat. Fapt sancționat de Codul Penal la articolul 301 cu închisoare de la un an până la cinci ani, plus interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică. Anul trecut, doamna Brînzaniuc deținea funcția de manager la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, unde doamna Cernat era director financiar-contabil. Dovada se află pe site-ul instituției la capitolul declarații de avere din 2020.

În urma acestei dezvăluiri, ce poate a trecut neobservată de conducerea spitalului, Ceasul Cetății așteaptă clarificări din partea instituției și a Ministerului Sănătății. Vom reveni când le vom avea.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

From Ukraine with love

Ranchiuna homosexualilor

TIFF: film la Teatrul de vară

Top articole