back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
Prim-planCandidatura de la Spitalul de Urgență a făcut un pas în penal

Candidatura de la Spitalul de Urgență a făcut un pas în penal

Data:

După 10 zile de la începerea concursului, Ceasul Cetății a obținut oficial numele candidatului unic pentru funcția de manager al Spitalului Clinic de Urgență Mureș. Informație publicată pe surse din 4 iunie, cu trei zile înainte de depunerea dosarului, dar ținută la secret până am insistat cu solicitări legale la spital și Ministerul Sănătății. Confirmarea ne-a fost transmisă de prof. dr. Klara Brînzaniuc, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului de Urgență și șeful comisiei de concurs. Așadar, așa cum am dezvăluit, managerul interimar Mariana Cernat este și singura variantă pentru poziția de manager. Concurs aproape câștigat, dacă nu intervin două aspecte: o anchetă penală și retragerea din cursă.

Ce spune Codul Penal privind incompatibilitatea

Dacă s-ar fi respectat regulile, concursul ar fi trebuit reluat de pe 8 iunie, la o zi după ce Mariana Lenuța Cernat și-a depus dosarul, iar el a fost acceptat. În 24 de ore s-ar fi putut observa incompatibilitatea. Mai exact, președintele CA și totodată șeful comisie de concurs „s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani” cu actualul candidat. Fapt sancționat de Codul Penal la articolul 301 cu închisoare de la un an până la cinci ani, plus interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică. Anul trecut, doamna Brînzaniuc deținea funcția de manager la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, unde doamna Cernat era director financiar-contabil. Dovada se află pe site-ul instituției la capitolul declarații de avere din 2020.

În urma acestei dezvăluiri, ce poate a trecut neobservată de conducerea spitalului, Ceasul Cetății așteaptă clarificări din partea instituției și a Ministerului Sănătății. Vom reveni când le vom avea.

 

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...