AnalizăPrim-plan

Cine și de ce va câștiga postul de manager la spitalul de urgență

Dacă articolul ar fi fost publicat pe print, supratitlul ar fi fost: Un concurs cu dedicație. Așa văd privind informațiile. Pe foarte scurt, luni este ultima zi în care candidații pentru funcția de manager al Spitalului Județean Clinic de Urgență Mureș își pot depune dosarele. Cele admise vor fi publicate miercuri pe site-ul instituției. Momentan nu s-a înscris cineva. Sursele mele mi-au dezvăluit cum PSD va obține funcția cu ajutorul PNL și USR. Aparent e curios că ar putea să se întâmple sub Guvernarea PNL-USR+ și UDMR. Să nu uităm Guvernarea CDR, când oamenii PSD au dat cele mai mari tunuri.

Citeste si

Candidatul cu șanse 100%

La această oră, unitatea medicală este condusă interimar de Mariana Lenuța Cernat, care a venit de la Institutul de Medicină Legală sau Morgă, cum o știe populația. Este o economistă aproape anonimă, dar care are conexiuni invizibile pentru cei mulți. Ea a fost numită de Vlad Voiculescu cu puțin timp înainte să fie pus pe liber din funcția de ministru al Sănătății, la sugestia aparentă a subprefectei USR-PLUS, Lucia Hang, înrudită cumva cu Cernat, potrivit surselor. Nu această relație este în spatele șanselor de 100% pentru ca interimarul să devină manager cu puteri depline.

Cine e păpușarul șef

Povestea începe în urmă cu 10 ani, când Leonard Azamfirei, actualul rector al UMFST Târgu Mureș și senator PSD, a fost pus pe lista rușinii pentru un plagiat alături de Klara Brînzaniuc, președintele de acum al CA de la spital. În ispravă a fost implicat și fostul rector Copotoiu, dar el și Azamfirei au justificat numele lor pe articolele în cauză că ar fi fost puse fără știrea lor. Cusută cu ață albă, dar a ținut. Doamna Brînzaniuc n-a făcut asta, ci a contestat decizia și a fost singura sancționată dintre ei. Cu avertisment scris, cu toate că modificarea datelor științifice și plagiatul sunt acuze serioase care te trimit acasă de la locul de muncă. Decizia CNECSDTI (Consiliul Național de Etică a Cercetarii Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării) ar fi putut să o ia mai multe entități, dar ultimul cuvânt îl avea Azamfirei. Nu a demis-o, iar ea a rămas subalternă de atunci. Și datoare, zice gura lumii.

Legăturile invizibile

Așadar, îl avem pe senatorul Azamfirei, șeful direct al Klarei Brînzaniuc, care este stăpânul neoficial al sistemului medical din Mureș, apoi pe economista de la morgă. Din poziția de director general la Institutul de Urgență Boli Cardiovasculare și Transplant, Brînzaniuc a numit-o pe Cernat director financiar-contabil aici (de unde s-a transferat la IML). Mai mult, doamna Cernat are un soț, care lucrează ca profesor la UMFST, sub directa îndrumare a rectorului Azamfirei. Poate e complicată explicația, dar toate firele duc către un singur om: senatorul PSD Leonard Azamfirei. Cu acest pedigree relațional, Mariana Lenunța Cernat nu are cum să piardă concursul la care probabil va fi candidat unic, pentru că potențialii adversari au suficiente informații să nu-și piardă timpul cu un concurs unde e cunoscut numele câștigătorului.

Notă. De câteva zile, am încercat să obțin un interviu cu managerul interimar, dar pare imposibil. Ipoteza din această analiză va putea fi verificată pe 18 iunie, când vom afla și cine a câștigat concursul. Vor exista voci care vor acuza că am făcut un proces de intenție. Datele adunate în ultima lună confirmă pas cu pas că nimic nu e întâmplător la acest concurs.

Foto: Ceasul Cetății și Zi de zi.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button