back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planBrad din cărți versus brad din fulare

Brad din cărți versus brad din fulare

Data:

Pe banii locuitorilor din Târgu Mureș, primarul Zoltan Soos a dat voie unui ONG să pună un brad din fulare în centrul orașului. ONG format doar din maghiari care a beneficiat și de un impuls de 169.000 de lei pentru amenajarea centrului. Brad despre care edilul a spus că nu este brad, cu toate că steaua din vârf și forma la asta te duceau cu gândul. La presiunea publică, Soos a mutat cortul la cetatea medievală lângă globul de sticlă, pe care l-a criticat din poziția de candidat și pe care a promis că-l desființează.

În paralel, pe banii lui, antreprenorul Cosmin Pop a făcut împreună cu ai săi copii un brad format din sute de cărți, volume care vor fi donate unei școli din oraș. Mai mult, azi, de la 16.30, la Cocoșul de Aur va avea loc lângă bradul inedit și o lansarea de carte a istoricului Ovidiu Pecican. O dublă lansare despre istoria românilor.

Inițiative private au mai avut loc la scurt timp după instalarea bradului din cârpe (cum l-au poreclit târgmureșenii): câțiva cetățeni au adus brazi mai mici pe care i-au ornat și așezat lângă cel de fulare. Iar consilierul local Radu Pescaru a montat unul de 7 m în fața teatrului național. Toate acțiunile au fost din banii inițiatorilor, nu din bugetul local.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...