DezvăluiriPrim-plan

Ajuns șef prin derogare de la SRI, împotriva regulilor

Zootehnistul șef peste Poliția Locală

În 2016, actual șef al Direcției de Poliție Locală Târgu Mureș, Raul Dacian Matiș, a fost instalat pe funcția de director adjunct la instituția pe care o păstorește. Funcția a fost obținută printr-un concurs, unde orice candidat trebuia să aibă șapte ani vechime în studiile superioare terminate, cu tot cu licență.

Citeste si

Matiș avea în CV o activitate secretă la SRI, iar diploma de zootehnie nu-l ajuta, pentru că n-a prestat în domeniu. Terminase și facultatea de drept la Sibiu, dar abia în 2017 și-a luat licența. Lucru care nu-l ajuta deloc.

Un concurs cu susținerea SRI

În fața acestei dileme, jurista de atunci de la Prefectura Mureș (acum la Poliția Locală) i-a spus că poate încerca atunci când va îndeplini condițiile din Legea 188/1999.

Dacian Matiș a spus că e o problemă rezolvabilă, a tras o fugă la SRI și de aici a venit cu o hârtie care să-i echivaleze prestația pentru serviciu, ca și cum ar fi fost zootehnist. Așadar, de aproape șase ani, un șef al unei instituții subordonate primăriei încasează sume deloc neglijabile, pentru o funcție obținută într-un mod suspect.

Ceasul Cetății a încercat să-l contacteze pe șeful Poliției Locale, dar, ca de obicei, acesta nu dorește să discute cu niciun reprezentant al site-ului, pe motiv că-i supărat pentru un articol de acum un an.

Notă. Pentru că tot e moda să fie verificate angajările din primărie, ne facem datoria să informam opinia publică și respectiv pe edilul Zoltan Soos, că poate astfel va face lumină. Viceprimarul Vilmos Portik este și el în pauză de discuții cu Ceasul Cetății, chiar dacă el este responsabil de activitatea Poliției Locale.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

omentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button